Yandex Metrica

Rus donanması çaresiz kaldı: Türk SİHA'larına karşı ilginç önlem!

Rus donanması çaresiz kaldı: Türk SİHA'larına karşı ilginç önlem!

Ukrayna tarafından kullanılan Türk SİHA'ları Rus donanmalarını adeta çaresiz bıraktı. Rusya, Türk SİHA'larına karşı yeni önlem almakta zorlanıyor. Rus Donanması, "Raptor Sınıfı Devriye Botları"nı "Afghanit Aktif Koruma Sistemi" (AKS) ile teçhiz ederek SİHA’lardan korunmaya çalışıyor.

Savunma

23.01.2024, 19:36

SavunmaSanayiST’in haberine göre; Ukrayna Ordusu’na ait Bayraktar TB2 SİHA’lar Şubat 2022’den bu yana en az 2 adet Rus Raptor Sınıfı Devriye Botu’nu vurması Rus donanmasını yeni önlemler almaya yönetti. Roketsan üretimi MAM-L mühimmatıyla vurulan Raptor Sınıfı Botların hasar alması ve ikiye bölünmesi üzerine normalde zırhlı kara platformları için geliştirilen ve tanksavar güdümlü füzelerin imhasını amaçlayan Afghanit Aktif Koruma Sistemi, Raptor Sınıfı Botlara entegre edildi. Rus Donanması’nın, her bir Raptor Sınıfı Bota iki adet karşı tedbir mühimmatı atıcısı ve iki adet de tetik radar entegre ettiği görüntülendi.

YAPILAN NE KADAR ETKİLİ OLACAĞI HENÜZ BİLİNMİYOR

Aktif koruma sistemleri, karadan-karaya tanksavar güdümlü füzelere karşı geliştirildiler. Roketsan üretimi MAM-L mühimmatı ise insanlı veya insansız hava platformları tarafından kullanılıyor. Rus Donanması tarafından Raptor botlarına yapılan bu uygulamanın ne kadar etkili olacağı bilinmiyor. Ukrayna Ordusu’nun halen Bayraktar TB2 SİHA’ları aktif bir şekilde kullandığını gözler önüne seriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading