Yandex Metrica

Milli Savaş Uçağı'nın dijital ikiz çalışmaları başlatıldı! Milli Muharip uçak ne zaman çıkıyor? Milli savaş uçağının özellikleri...

Milli Savaş Uçağı'nın dijital ikiz çalışmaları başlatıldı! Milli Muharip uçak ne zaman çıkıyor? Milli savaş uçağının özellikleri...

​​​​​​​Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçak'ın (MMU) bütün tasarım ve testlerini dijital ikiz teknolojiler yardımıyla yaparken, hem ürün geliştirme sürecine hız katacak hem de test ve üretim aşamalarını dijital teknolojilerle sürdürecek.

Savunma

14.02.2024, 21:50

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçak'ın (MMU) bütün tasarım ve testlerini dijital ikiz teknolojiler yardımıyla yaparken, hem ürün geliştirme sürecine hız katacak hem de test ve üretim aşamalarını dijital teknolojilerle sürdürecek.

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

HANGARDAN ANLAMLI BİR TARİHTE ÇIKACAK

Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıkması merakla beklenirken, tarihi konusunda da anlamlı bir tarih hedefleniyor. Buna göre, Milli Muharip Uçak için belirlenen hangardan çıkış tarihi 18 Mart 2023. ​​​​​Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından hem tasarımı hem de üretimi için dijital ikiz teknolojiyle çalışmalarına başlanan Milli Savaş Uçağı'nın hangardan çıkış tarihi, böylelikle bir anlam daha kazanacak.

AA'nın yer verdiği şirket açıklamasına göre, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçak'ı geliştirmek için tasarımında ve üretiminde 3DEXPERIENCE PLM platformunun yanı sıra havacılık endüstrisi deneyimlerini kullanıyor. Buna ilişkin bir diğer bilgi de TUSAŞ'ın Dassault Systemes firmasıyla bu teknoloji için anlaşma yapmış olması.

TUSAŞ, dijital ikiz teknolojilerinden faydalanarak Milli Muharip Uçak'ın tasarım ve testlerini gerçekleştirerek, hem ürün geliştirme sürecini hızlandıracak hem de dijital teknolojiler yardımıyla üretimden teste kadar işlemleri gerçekleştirecek.

Yukarıda da belirtildiği üzere MMU'nun hangardan çıkarılması için hedeflenen tarihe yetiştirilmesi için çalışmalar oldukça hızlı bir şekilde sürdürülüyor. TUSAŞ ayrıca PLM (Product Lifecycle Management) sisteminden edindiği tecrübesini hem savunma hem de havacılık camiasından isimlerin katıldığı bir etkinlikte davetlilere aktardı.

TUSAŞ, söz konusu etkinlikte, tecrübelerinin yanı sıra Dassault Systemes firmasının bilgi paylaşımları hatta sektördeki diğer bazı firmaların (Product Lifecycle Management) PLM uygulama tecrübeleri de paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading