Yandex Metrica

Mehmetçiğin tank önünde savaş atı fotoğrafı: Sakin oğlum... Sakin!

Mehmetçiğin tank önünde savaş atı fotoğrafı: Sakin oğlum... Sakin!

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medyadaki paylaşımları ilgi çekiyor. Tank kullanan Mehmetçiği 'savaş atlı süvari' ile özdeşleştiren Instagram mesajını kısa süre içerisinde onbinlerce kişi beğendi.

Savunma

23.01.2024, 19:40

Güvenlik kurumları sosyal medyada özellikle gençlere ulaşabilme adına başarılı işlere imza atıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın TUSAŞ yapımı ATAK helikopterinin kokpitine 360 derece kayıt yapabilen kamera koyarak gerçek operasyona çıkması ve daha sonra bu görüntülerin Youtube'da Interstellar filminin müziğiyle yayınlanması milyonların beğenisini kazanmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı ise kara, hava ve denizdeki gelişmeleri sosyal medya hesaplarından gün gün, saat saat paylaşıyor. Terörle mücadele başta olmak üzere yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen faaliyetleri Türk halkının ilk elden bilgilenmesini sağlayan bu paylaşımlar zaman zaman yayınlanan etkileyici kliplerle de zengin hale getiriliyor. 

MSB bünyesindeki Foto-Film Merkezi'nde Mehmetçikten gelen yüzlerce görüntünün birleştirilmesiyle hazırlanan klipler, çarpıcı müzikler eşliğinde beğeniyle izleniyor. 

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM'DA SAVAŞ ATI PAYLAŞIMI

MSB hesabındaki bazı paylaşımlarda ise esprilli bir dille savaş tarihine göndermeler yapılıyor. Yaklaşık bir asır öncesine kadar insanoğlunun savaşlar için kullandığı en önemli vasıta durumundaki atlar, MSB'nin Instagram hesabındaki paylaşıma konu oldu.

Bir tatbikat sırasında M60 tankının önünde görüntülenen Mehmetçik, güneşin battığı esnada namluyu kontrol ederken fotoğraflandı. 

'SavunmaBakanlığı' adlı MSB hesabının yöneticileri o fotoğrafı, bir askerin atını okşamasına göndermede bulunarak "Sakin oğlum... Sakin!!" notuyla paylaştı. 

Bir süvarinin atını mahmuzlayıp savaş meydanına doğru hızla yol alışı ise tank üzerinde ilerleyen Mehmetçiğin sonraki fotoğrafında şu notla ölümsüzleşti: "Yavaş oğlum... Yavaş!!"

Sözkonusu fotoğrafların 2018 Temmuz'unda Silopi sınırında Irak ordusuyla eşgüdüm halinde icra edilen tank tatbikatı sırasında çekildiği sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading