Yandex Metrica

KIZILELMA'ya değil, Amerikan B-21'e hayran! Özgür Demirtaş'ın gözleri milli uçağa kapalı

KIZILELMA'ya değil, Amerikan B-21'e hayran! Özgür Demirtaş'ın gözleri milli uçağa kapalı

Amerikan hayranı ekonomist Özgür Demirtaş, KIZILELMA'nın yerden teker kestiği gün Amerikan B-21 bombardıman uçağının reklamını yapınca pek çok vatandaşın tepkisini çekti.

Savunma

25.02.2024, 20:47

ABD yeni geliştirdiği bombardıman uçağı B-21'i tanıttı. Hayalet olduğu iddia edilen Northrop Grumman şirketi üretimi uçak, Kaliforniya'da Savunma Bakanı Lloyd James Austin'in de katıldığı bir törenle kamuoyuna açıklandı.

Yapım çalışmaları 7 yıldır devam eden B-21'i öve öve bitiremeyen Austin, uçağın neredeyse 'sınırsız menzile' sahip olduğunu, savaş alanına konuşlanması gerekmediğini ve herhangi bir hedef için lojistik desteğe de ihtiyacı bulunmadığını ileri sürdü. 

Austin'e göre B-21, radarlar tarafından da fark edilmiyor ve en gelişmiş hava savunma sistemleri bile gökyüzündeki B-21'i tespit etmekte zorlanacak. 

B-21 Raider bombardıman uçağı

Amerikan uçağına ilişkin haberlerin Türkiye'de dolaşıma girdiği saatlerde milyonlarca vatandaşın gündeminde ise farklı bir heyecan vardı.

Baykar'ın ürettiği insansız savaş uçağı KIZILELMA, Çorlu Havaalanı'nda sürmekte olan testlerde pistten teker kesmiş ve bir süre havada kalmıştı. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın paylaştığı görüntüler Türk havacılık tarihinde yeni bir sayfanın açılmakta olduğunu müjdeledi. 

'Savaşan İHA' kategorisinde dünya üzerinde sadece bir adet hava aracının uçmakta olduğu düşünüldüğünde (Loyal Wingman - Boeing) KIZILELMA'nın Türkiye'yi nasıl bir konuma taşıyacağını bilen vatandaşlar, sosyal medyada saatler boyunca test görüntüleriyle birlikte mutluluklarını paylaştı. 

Özgür Demirtaş'ın B-21'i övdüğü saatlerde sosyal medya KIZILELMA haberleriyle çalkalanıyordu.

Böyle düşünen milyonların aksine, ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a heyecan veren konu ise KIZILELMA değildi. Türkiye'deki yerli ve milli KIZILELMA'dan değil, Amerikan B-21 uçağından heyecan duyan Demirtaş, KIZILELMA'ya ait test görüntülerinin yayınlandığı saatlerde Amerikan B-21'in görüntülerini şu mesajla gündeme taşıdı:

"ABD'nin yeni oyuncağıymış. Tanesi 800 milyon dolar. Bu savaş uçağı neden bu kadar önemli, uzmanları yazabilir mi? Çok acayip yorumlar okuyorum."

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

MUTLAK ÜSTÜN, ABD ÜSTÜN... ...MÜ ACABA?

Gelen uzman cevaplarından duyduğu memnuniyeti gizlemeyen Demirtaş, birkaç saat sonra ABD uçağını şöyle övdü: 

"Bana abartı geliyor yazılar özellikler. Ama uzmanlığım olmadığındandır. Radara yakalanmadan okyanusu geçip istediği yere istediği kadar bomba atmak doğru ise o zaman bu MUTLAK üstünlük anlamına gelmiyor mu? Bir üstünlük olduğu kesin. Ama MUTLAK mı bilemedim?"

Üst üste 'bilemedim' diyerek ABD'nin MUTLAK üstünlüğüne vurgu yapan Demirtaş, vatandaşı olduğu ülkede üretilmiş ve hatta yerden teker keserek uçmasına ramak kalmış insansız savaş jeti hakkında tek kelime yazmadı. Demirtaş, genelde uzmanı olmadığı Türk savunma sanayii ürünlerine, özelde de KIZILELMA'ya dair bir tek soru da sormadı. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

KIZILELMA'DAN MI RAHATSIZ OLDUNUZ?

Haliyle Özgür Demirtaş'ın B-21 twitlerinin altına bolca mesaj yazan vatandaşlar hem yerli savunma ürünleri konusunda Demirtaş'ın cehaletini gidermeye çalıştı hem de KIZILELMA'ya dair bir tek yorum istedi. Ancak Demirtaş yerli ve milli teknolojiye gözünü kapamaya yeminli bir tavır içinde hareket etti. 

Bir Twitter kullanıcısı Demirtaş'a şu tepkiyi verdi: "Gurur duyacaklarınız varken hep aynı Amerikan sevdası, yok haberimiz yok, bilen varsa yazsın, Google'a yaz çıkar, buradan yorum beklemek nedir?  Yoksa KIZILELMA'nın tekerlerinin yerden kesmesi mi rahatsız etti siz de buna cevap verin!"

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

KIRAÇ O TESPİTİNDE HAKLI OLABİLİR 

Özgür Demirtaş'ın tavrına yönelik bu haklı isyan, geçtiğimiz günlerde vatansever sanatçılardan Kıraç'ın ABD hayranı bu profesör hakkında yazdıklarını yeniden akıllara getirdi: 

"Arkadaşlar! Böyleleri için yalnızca kendileri ve kariyerleri vardır. Aslında Türkiye bunların umurunda değil. Bütün pozisyonları kariyer planlamasıdır yalnızca."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading