Yandex Metrica

KIZILELMA TCG Anadolu uçak gemisinden katapultsuz kalkacak! Yöntemi Selçuk Bayraktar anlattı

KIZILELMA TCG Anadolu uçak gemisinden katapultsuz kalkacak! Yöntemi Selçuk Bayraktar anlattı

Öğrencilerin davetlisi olarak gittiği KYK yurdunda bir simülasyon paylaşan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın TCG Anadolu uçak gemisinden nasıl kalkıp sonrasında gemiye nasıl ineceğini anlattı.

Savunma

24.03.2024, 18:28

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın bu yıl göreve başlayacak TCG Anadolu uçak gemisinde konuşlanacağı biliniyor. Baykar tesislerinde imalatı devam eden muharip insansız uçak sisteminin (MİUS) TCG Anadolu'ya nasıl inip nasıl kalkış yapacağına ilişkin detayları Selçuk Bayraktar paylaştı. 

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu'na yaptığı iftar ziyareti sırasında oradaki gençlere görüntülü bir sunum yaparak KIZILELMA'ya ilişkin animasyon yayınladı. Matematiksel temellere dayanarak oluşturulmuş simülasyonda KIZILELMA'nın katapult yahut herhangi bir fırlatıcıdan yardım almadan kalkış yaptığı görüldü. 

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında: Tek depoyla Gölcük'ten New York'a seyir TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında:... Haberi Görüntüle

KANCALAR YARDIMIYLA TUTUNACAK

KIZILELMA MİUS, uçuşunu tamamladıktan sonra geminin pistine inerken ise kancalar yardımıyla tutunacak. Kısa pistli LHD tipi bir gemi olan TCG Anadolu'nun klasik uçak gemilerinden çok daha ucuz olduğuna dikkat çeken Bayraktar, "Kısa pistli (LHD tipi) gemiler uçak gemilerinin 12’de biri kadar daha ucuz, Türkiye de kendi gemisini üretiyor. Gemide helikopterler veya kısa pistli gemilerden kalkabilen uçaklar konuşlandırılabiliyor. MİUS ve Bayraktar TB3 bunlardan ikisi olacak" dedi. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

GENİŞ HÜCUM AÇILI SERT İNİŞ

Selçuk Bayraktar'ın yayınladığı sunuma göre pist başında motor çalıştıran KIZILELMA, jet motorunun tahrikiyle birkaç saniye içerisinde yüksek bir hıza ulaşarak TCG Anadolu gemisinin eğimli pistinden kalkış yapıyor. Sonrasında ise yakalama halatı yardımıyla 'geniş hücum açısıyla' gemiye sert şekilde iniyor. Bu tip iniş/kalkışa donanma havacılığında STOBAR (kısa kalkış/yakalama kancalı iniş) deniyor. 

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle

KIZILELMA, TB3, DİHA, HÜRJET...

Sedef Tersanesi'nde yapımı tamamlanan ve bu yıl içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girecek TCG Anadolu gemisinde insansız savaş uçağı KIZILELMA, silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3 ve dikey iniş kalkışlı insansız hava aracı Bayraktar DİHA'nın konuşlandırılması bekleniyor. Tüm bu insansız sistemlerin yanında Anadolu gemisinde TUSAŞ yapımı HÜRJET de yer bulacak. HÜRJET ilk uçuşunu 18 Mart 2023 tarihinde yapacak. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading