Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu SİHA'lara gerçekten ilgili mi? CHP'nin seçim beyannamesi her şeyi anlatıyor

Kılıçdaroğlu SİHA'lara gerçekten ilgili mi? CHP'nin seçim beyannamesi her şeyi anlatıyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gençliğin teknoloji ve havacılığa ilgisini görünce "SİHA'ları ilk destekleyen benim" dedi ama partisinin 2018 seçim beyannamesi tam tersini söylüyor.

Savunma

23.01.2024, 18:58

Türk gençliğinin savunma sanayii projelerine yoğun ilgisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geri adım attırdı. CHP Lideri'nin "SİHA'ları ilk destekleyen benim, savunma sanayiini batıran ise hükümettir" şeklindeki sözleri hâlâ tartışılıyor. 

2023'te seçilmesi halinde Türk savunma sanayiine yatırım yapmış Körfez ülkelerini Türkiye'den kovacağını ilan eden ve silah teknolojisini daha da geliştirmek için bir proje ortaya koyamayan Kılıçdaroğlu, bugünlerde savunma sanayii tutkunu olmaya heveslendi ama partisinin seçim beyannamesi aynı şeyi söylemiyor. 

CHP'nin 2018 seçimleri için hazırladığı beyannamade savunma sanayiine ilişkin tek satır cümle yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Millet İçin Geliyoruz" sloganıyla 26 Mayıs 2018'de açıkladığı seçim bildirgesinde savunma sanayii projelerine ilişkin hiçbir cümle sarf edilmedi. 

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU DA FARKLI DEĞİL 

Üstelik CHP'de 2023 için Kılıçdaroğlu ile kıyasıya bir rekabete giren ve partinin ikiye bölünmesine yol açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da savunma sanayii konusunda farklı düşünmüyor. İmamoğlu'nun göreve geldikten sonra yaptığı ilk icraatlardan biri, gençlerin teknolojiye ve havacılığa ilgisini artırmak için düzenlenen TEKNOFEST etkinliğine İBB'nin desteğini kesmek olmuştu. 

Seçim beyannamelerinde savunma sanayii konusu AK Parti ile MHP'de CHP'nin tam tersi yönde oldu. AK Parti'nin bildirgesinde savunmaya tam 9 sayfa yer ayrılırken MHP ise 4 sayfa boyunca bu konulara yer verdi. 

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

O İHTİMAL TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDİYOR

1930 ve 1940'larda Türk savunma sanayiinin inkişafı daha filizlenme döneminde engellenmişti. Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Nuri Killigil ve Şakir Zümre gibi müteşebbislerin hamleleri sonuçsuz bırakılmıştı. Türk halkı, benzer engelleme girişimlerinin yeniden yaşanması ihtimalini kaygıyla izliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading