Yandex Metrica

İnsansız kara aracı HANÇER seri üretime hazır

İnsansız kara aracı HANÇER seri üretime hazır

Mehmetçik hava ve denizde olduğu gibi karada da insansız sistemlerden faydalanacak. Elektroland şirketince geliştirilen HANÇER insansız kara aracı seri üretime hazır.

Savunma

02.04.2024, 11:40

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin orta sınıf insansız kara aracı ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen HANÇER, seri üretime hazır hale geldi. TRT Haber tarafından ilk kez görüntülenen HANÇER, arazide Mehmetçiğin işini kolaylaştıracak pek çok yeteneğiyle dikkat çekiyor. 

Elektroland firmasınca tasarlanan insansız kara aracı (İKA), ASELSAN üretimi SARP silah kulesi taşıyor. Araca makineli tüfek ve bomba atar entegre edilebiliyor. HANÇER Proje Sorumlusu Egemen Uğur, aracın özelliklerini şöyle anlattı: 

"Hareketli palet sistemi ile engebeli arazide aktif rol alıyor HANÇER. Yüzde 60 dik engel, yüzde 30 yan engel, 60 santimetre hendekten geçme gibi avantajlar sağlıyor. Dünyadaki rakiplerinden farkları bunlar. İstenildiği zaman bomba atar. 1,5 kilometreye kadar uzaktan kontrol özelliği mevcut. Üzerinde 2 adet elektrik motoru var. 4 saat aktif sürekli sürüşte görev yapabiliyor. 6 saate kadar operasyon süresi artırılabiliyor. 3 saat şarj süresi gerekiyor."

"Tehlikeli operasyonlarda, güvenlik güçlerinden önce keşif gözlem yöntemi kullanılarak karşı bastırma ateşiyle bölgeyi güvenli alana çevirmede kullanılabilir. Meskûn mahâl operasyonlarda kullanılabilir. Askerden önce üzerinde silah olan bir robot..."

Büyük mağaralardaki operasyonlarda da kullanılabilecek HANÇER'e Orta Doğu'da bazı ülkelerden talep olduğu ifade ediliyor. 35 kişilik bir kadro tarafından üretilen HANÇER, envantere girdiğinde güvelik güçlerinin en büyük destekçisi olacak. HANÇER'in atışlı testleri devam ediyor.
 


Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN İNSANSIZ KARA ARAÇLARI

Elektroland imâli HANÇER, Türkiye'de İKA ailesinin üyelerinden biri. HANÇER'in yurtiçinde ciddi rakipleri bulunuyor. ASELSAN üretimi ASLAN, HAVELSAN'ın geliştirdiği BARKAN, Best Grup imâli FEDAİ bunlardan birkaçı. Sözkonusu 4 araç, geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayii Başkanlığı organizasyonuyla birbiriyle yarıştırılmış ve yeteneklerini sergilemişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading