Yandex Metrica

Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım

Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım

Dağlık Karabağ geriliminde Ermenistan'ı, Ege Denizi'nde Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı tercih eden Yeni Delhi hükümeti son olarak Hindistan'da gemi inşa projesi yürüten bir Türk firmasıyla olan sözleşmeyi iptal ederek Türkiye'ye karşı cephe aldığını bir kez daha yineledi.

Savunma

29.04.2024, 21:23

Ankara'nın Keşmir meselesinde Pakistan ile yakın ilişkileri sürerken Yeni Delhi, Yunanistan Milli Savunma Genelkurmay Başkanı'nı savaş üssünde ağırladı. Ege Denizi'nde Yunanistan'a karşı olumlu tavır alan Hindistan son olarak Hindistan'da gemi inşa projesi yürüten bir Türk firmasıyla olan sözleşmeyi iptal etti.

https://www.trhaber.com/savunma/hindistan-turkiyeyi-tehdit-etti-brahmos-fuzesinin-hedefinde-turk-savas-gemisi-var-h828349.html

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN'IN KEŞMİR RAHATSIZLIĞI

Bağları Osmanlı İmparatorluğu'na kadar dayanan Türkiye-Pakistan ilişkileri Hindistan'ı rahatsız etti. Türkiye'nin Keşmir konusunda kendisini Pakistan'dan ayıramaması nedeniyle Ankara'ya tavır alan Yeni Delhi yönetimi, Atina'yı Türkiye'ye karşı ilmek ilmek işlemeye başladı.

Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok uzakları vurabilen aylak mühimmatı Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN YUNANİSTAN'I KIŞKIRTMA BAŞLADI

Türkiye-Hindistan ilişkileri son dönemlerin en düşük seviyesine gerilerken, Hindistan hükümeti bu fırsatı kaçırmadı. Türkiye'nin Ege Denizi sorununa burnunu sokan Yeni Delhi hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ilişkilerin olumlu havada seyrettiği Yunanistan'ı kışkırtmaya başladı.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN, YUNANİSTAN, ERMENİSTAN İTTİFAKI

Türkiye'ye karşı tavrını net bir şekilde gösteren Hindistan hükümeti, Ankara'ya karşı tavrını anlaşmazlık içinde olduğu üç ülke olan Ermenistan, Kıbrıs ve Yunanistan'ın liderleriyle yakınlaşarak gösterdi. 

Öte yandan Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin 2019'da Türkiye ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmesi planlanıyordu. Ancak Türkiye ziyareti iptal edildi ve Başbakan sadece Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek Ankara'ya Hindistan'ın diplomatik tercihleri ​​konusunda mesaj gönderdi.

Minyatür füzenin kontrolünü elektronik harple ele geçirdiler: İki şirketin projesi çöp oldu Minyatür füzenin kontrolünü elektronik harple ele geçirdiler: İki şirketin projesi... Haberi Görüntüle

TÜRK ŞİRKETİNE YAPTIRIM 

Hindistan'ın son hamlesi ise Hindustan Shipyard Limited'in (HSL), Hint Donanması'na beş destek gemisinden oluşan bir filo inşa etmek için Türk firmalarıyla yaptığı tüm anlaşmaları feshetmesi oldu.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN İLE SAVUNMA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Hindistan Başbakan Narendra Modi'nin 2023 yılında Yunanistan'a yaptığı ziyaret, iki ülke arasında iş birliği yolunu açtı. İki lider arasında savunma sektöründe yapılacak iş birlikleri konuşuldu.

Türkiye'yi hedef alacak her türlü silaha kapısını açan ve anlaşma imzalamak için can atan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Şubat 2024'teki Hindistan ziyaretine karşılık verdi.

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

YUNAN BAKAN DİMİTRİOS'TAN HİNDİSTAN ZİYARETİ

Yunanistan Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanı  General Dimitrios Choupis, Hindistan'a yaptığı ziyareti yeni tamamladı ve burada Hintli silah imalatçılarını, Hindistan Hava Kuvvetleri'nin savaş üslerini ve bir nakliye üssünü ziyaret etti. 

General Choupis ayrıca  Pune'daki Tata Advanced Systems Limited ve Bharat Forge'u da ziyaret etti. Kendisine TASL'ın ALS-50 başıboş mühimmatı / IVTOL 20 İHA, Ermenistan tarafından yakın zamanda satın alınan Gelişmiş Çekili Topçu Silah sistemleri ve Kalyani Forge'dan mühimmat hakkında bilgi verildi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI ERKEN HAVAYA GİRDİ

Öte yandan konuyu haberleştiren Hindistan medyası, iki ülke arasında savunma iş birliğinin yakın zaman yapılacağını öngörürken, Yunan medyası erkenden havaya girdi.

Yunanistan medyasında yer alan haberde, Türkiye'nin Ege Denizi ve Girit Denizi'ndeki hain planlarına karşı koymak için “Hindistan'dan gerçekten stratejik bir silah”ın (BrahMos süpersonik seyir füzesi) temin edilmesi yönünde güçlenmeye başladı ifadeleri kullanıldı.

The Greek City Times, bir makalesinde şu ifadelere yer verdi;

“(Türkiye'nin kendisine ait saydığı ve Yunan devleti tarafından yasa dışı olarak işgal edilen) Doğu Ege adalarını, uzun menzilli ve Akdeniz'e kısa mesafeli olan Brahmos kara-deniz dizileriyle donatmak. Küçük Asya kıyı şeridi, özellikle Doğu Ege adalarına konuşlandırılan Yunan Brahmos kıyı savunma birliklerinin kitlesel atışlarından kaynaklanan füze doygunluğu koşullarında, Türk donanma gemilerinin radarlarında minimum tepki süresi anlamına gelecektir.”

Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN MEDYASINDA SKANDAL ANİMASYON

Yunan medyasında yüz bulan Hindistan medyası ise ise Türkiye'nin Mavi Vatan'daki varlığını tehdit eden skandal bir animasyon filmi yayınladı. Söz konusu animasyonda Ege Denizi'nde seyreden bir Türk gemisinin  BrahMos Füzesi ile vurulduğu görüldü.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading