Yandex Metrica

HÜRKUŞ kokpitinden AKSUNGUR'u izleyin: Bu gurur Türkiye'nin

HÜRKUŞ test ve geliştirme pilotu Murat Özpala'nın kokpitten çektiği görüntüler 84 milyonu gururlandırdı. Yerli PD-170 motorlarını taşıyan dev AKSUNGUR SİHA, Türk mühendislerin geliştirdiği HÜRKUŞ'la birlikte havadaydı.

Savunma

04.03.2024, 02:36

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından ANKA SİHA temel alınarak geliştirilen AKSUNGUR, 84 milyona gurur yaşatmaya devam ediyor. AKSUNGUR, Türkiye'nin milli imkanlarla ürettiği ilk eğitim-destek uçağı olan HÜRKUŞ kokpitinden görüntülendi. 

Tamamen Türk mühendislerinin eseri olan iki hava aracının gökyüzündeki dansı vatandaşlara haklı bir gurur yaşattı. Deneyimli HÜRKUŞ pilotu Murat Özpala tarafından kayda alınan görüntülerde 750 kilogramlık faydalı yük taşıma kapasitesine sahip AKSUNGUR, Türk Motor Sanayii (TEI) tarafından imâl edilen PD-170 motoruyla uçuyor. 

AKSUNGUR

TEI'nin seri şekilde üretmekte olduğu PD-170 motorları hem ANKA hem de AKSUNGUR'a güç vererek Türkiye'nin bir konuda daha bağımsızlaşmasını sağladı. Gece ya da gündüz her türlü hava koşulunda başarıyla görev yapacak şekilde geliştirilen AKSUNGUR SİHA şimdilik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılıyor. 

60 saat boyunca havada kalarak çok önemli bir rekora imza atan AKSUNGUR, donanma bünyesinde Mavi Vatan sularında deniz karakol görevi icra ediyor. ASELSAN üretimi Sonobuoy adlı cihazlarla denizaltı taraması yapan AKSUNGUR, suyun altındaki düşman unsurlarını bertaraf etmek için geliştirilmiş mühimmatı da taşıyabiliyor. 

HÜRKUŞ

Dünyada çok sayıda talibi bulunduğu belirtilen AKSUNGUR'a havada eşlik eden HÜRKUŞ ise şimdiye dek Nijer, Libya ve Çad'a ihraç edildi. Türkiye'nin üretip yurtdışına ihraç ettiği ilk uçak olan HÜRKUŞ, TUSAŞ tarafından geliştirilmeye devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading