Yandex Metrica

HÜRKUŞ'a ilgi büyük! İsmail Demir milli uçağın ihracı için yeni anlaşmaları duyurdu

HÜRKUŞ'a ilgi büyük! İsmail Demir milli uçağın ihracı için yeni anlaşmaları duyurdu

Türkiye'nin yurtdışına satma başarısı gösterdiği ilk yerli ve milli uçağı HÜRKUŞ'a ilgi büyüyor. Nijer'e ihraç edilen uçağı almak için 'birkaç ülkeyle daha' sözleşme imzalandığı açıklandı.

Savunma

23.01.2024, 18:55

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin yurtdışına ihraç ettiği ilk yerli ve milli uçağı olan HÜRKUŞ'lara yurtdışında büyük ilgi gösterildiğini belirtti. CNNTurk yayınında savunmadaki gelişmelere ilişkin bilgi veren Demir, TUSAŞ üretimi HÜRKUŞ'ların 'birkaç ülkeye daha' satılması için sözleşme imzalandığını bildirdi. 

Türkiye'nin 2021'de savunma ve havacılık ihracat rakamının 3 milyar doları aştığını, 2022'de bunu 4 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Demir, satışlarda son 10 yılda yaklaşık 13 kat artış elde edildiğini bildirdi. 

F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe kadar havada kalacak F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe... Haberi Görüntüle

BİRDEN FAZLA ÜLKE...

İsmail Demir

"İhracatta yine aklımıza gelmez... Eğitim uçağı HÜRKUŞ'a bazı unsurlar ekledik... İlgi gördü ve hemen ihracatına başladık. Ülkelerin adını vermek istemeyiz. Anlaşmalar imzalanıyor. Birden fazla ülkeden bahsediyorum. Sadece platform oluşturmanız değil, eklediğiniz sistemler de sizin mi? Bu da önemli... Bütün teknoloji sizin, akıllı mühimmatlar ve füzeler yine yerli yapım... Gereğinde mühimmatın gücüyle oynayacağımız sistemler" diyen İsmail Demir böylece, geçtiğimiz günlerde TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in yaptığı açıklamaya da yeni bir bilgi eklemiş oldu. 

F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin aldı F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin... Haberi Görüntüle

KOTİL SİNYALİ VERMİŞTİ

Kotil, Nijer'e satılan HÜRKUŞ'la bir ülkenin daha ciddi biçimde ilgilendiğini söylemiş, detay vermemişti. Dün akşam İsmail Demir ise HÜRKUŞ'a birkaç ülkenin daha talip olduğunu açıkladı. Sözkonusu ülkelerin hangileri olduğu şimdilik bilinmiyor. 

Bu arada TUSAŞ üretimi HÜRKUŞ'un Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU) versiyonu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ediliyor. Geçtiğimiz ay itibariyle Türk Hava Kuvvetleri'ne teslimi yapılan 6 adet HÜRKUŞ görevine başladı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading