Yandex Metrica

HİSAR O+ seri üretime geçme aşamasına geldi

HİSAR O+ seri üretime geçme aşamasına geldi

Hava savunmasında ülkemize büyük güç katacak HİSAR A+ tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. HİSAR O+ ise seri üretime geçme aşamasına geldi.

Savunma

07.04.2024, 16:17

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, HİSAR A+ Hava Savunma Füze Sistemi'nin tüm unsurlarıyla teslim edildiğini, HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi'nin ise seri üretime geçme aşamasına geldiğini açıkladı.

Demir, resmi Twitter hesabından "HİSAR Hava Savunma Sistemleri"nde gelinen son aşamaya ilişkin bilgilendirme yaptı.

Mesajında "HİSAR'dan iki müjde birden." ifadesini kullanan Demir, "HİSAR A+ sistemi tüm unsurlarıyla teslim edildi. Harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+ ise seri üretime geçiyor. Hayırlı olsun. Durmak yok yola devam." dedi.

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

6 AYRI HEDEFE AYNI ANDA ANGAJMAN VE ATEŞLEME YAPABİLİYOR

Savunma Sanayii Başkanlığından tarafından gerçekleştiren açıklamada da konuya ilişkin detay bilgilere yer verildi.

Buna göre, HİSAR Hava Savunma Sistemleri, SSB projesi olarak, Aselsan-Roketsan iş birliğinde yerli ve milli şekilde yürütüldü. Harp başlığı ise TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirildi. 360 derece etkinliğe sahip sistem, 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yapabiliyor.

HİSAR A+ sisteminin önleme menzili 15 kilometre iken HİSAR O+ sistemininki 25 kilometreyi buluyor.

Her türlü olumsuz hava koşulunda dahi etkin çalışma yeteneğine sahip HİSAR, savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı çok etkili.

Türkiye'de mevcut iç ve dış tehditlere ve ihtiyaçlara yönelik tasarlanan HİSAR, ülkemizin hava savunmasında ciddi bir etki doğuracak.

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

HİSAR A+ TSK'YA TESLİM EDİLDİ

HİSAR A+ Projesi'nde Atış İdare Cihazı ile koordineli çalışan füze fırlatma sistemleri ve füzelerin envantere girmesinden sonra, son olarak tek başına görev yapabilmek üzere gerekli tüm alt sistemleri üzerinde bulunduran Kundağı Motorlu Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi'nin (Otonom HİSAR A+) de teslimatı gerçekleşti.

Böylece HİSAR A+ Hava Savunma Sistemi'nin tüm bileşenlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı yapıldı. Otonom HİSAR A+ zırhlı mekanize ve hareketli birliklerin hava savunma görevini icra edecek. Sistem, zorlu arazi şartlarında hareket etme, hızlı mevzi değiştirme, kısa reaksiyon süresi ve tek başına görev yapabilme yetenekleriyle ön plana çıkıyor.

ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her şey bambaşka olurdu ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her... Haberi Görüntüle

YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA GELİŞTİRİLDİ

HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi, son olarak gerçekleştirdiği harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha etmeyi başardı. Sistem böylece seri üretime geçme aşamasına geldi.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HİSAR O+ sistemi dağıtık ve esnek mimari yeteneğiyle nokta ve bölge hava savunma görevleri icra edecek.

HİSAR O+ sisteminin batarya ve tabur yapılarında teşkilatlanma altyapısı bulunuyor. Sistem, Atış Kontrol Merkezi, Füze Fırlatma Sistemi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro Optik Sistem, Kızıl Ötesi Arayıcı Başlıklı Füze ve RF Arayıcı Başlıklı Füze unsurlarından oluşuyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading