Yandex Metrica

Sitede Ara

Güney Kore, ABD'den İHA aldığına bin pişman! 950 milyon dolar çöp oldu

Güney Kore, ABD'den İHA aldığına bin pişman! 950 milyon dolar çöp oldu

ABD'nin Northdrop Grumman şirketinden 4 adet Global Hawk İHA satın alan Güney Kore, araçların hatalı çıkması üzerine, ödediği 950 milyon doları nasıl telafi edeceğini düşünüyor.

Savunma

23.01.2024, 18:08

Güney Kore, ABD'den İHA aldığına pişman oldu. Washington'dan 4 adet Global Hawk tipi yüksek irtifa özellikli insansız hava aracı satın alan Seul yönetimi, Hava Kuvvetleri'nin araçta bulduğu sorunlara ilişkin hazırladığı raporla büyük şok yaşadı. 

Rapora göre, ABD'li Northrop Grumman şirketince üretilmiş RQ-4 Global Hawk İHA'larının her birinde en az 10 ayrı kusur bulunuyor. Gönderilen İHA'lardan birinde ise sorunlar daha ağır boyutta: Yer istasyonuna görüntü aktarılamıyor ve sebebi de çözülebilmiş değil. 

Sözkonusu İHA'ların siparişini ABD'ye 2014 yılında ileten Güney Kore, ilk Global Hawk'ı 2019 sonunda teslim almış, sonuncusu ise ABD'den geçtiğimiz eylül ayında gelmişti. Güney Kore, 4 İHA'lık filo için ABD'ye -bakım masrafları da dahil- tam 950 milyon dolar ödeme yaptı. 

Seul şimdi, hatalı çıkan bu araçlarla yediği 'kazığı' nasıl telafi edeceğini düşünüyor. ABD ile imzalanan sözleşmede, İHA'ların iadesine ilişkin bir maddenin olup olmadığı bilinmiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading