Yandex Metrica

FETÖ'nün hedef aldığı Saygun Paşa'dan savunma sanayii yorumu: Varlığa doğan yokluğu bilmez...

Genelkurmay İkinci Başkanı iken FETÖ tarafından hedef alınarak Balyoz kumpası kapsamında hapse atılmış emekli Orgeneral Ergin Saygun, SAHA EXPO'da yaptığı konuşmayla dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Savunma

14.03.2024, 17:52

Eski Genelkurmay İkinci Başkanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, savunma fuarı SAHA EXPO'da katıldığı panelde çarpıcı bir konuşmaya imza attı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Balyoz kumpasıyla hedef aldığı generallerden biri olan ve hastalığına rağmen aylarca hapishanede tutulan Saygun, gençlerden, başta savunma sanayii olmak üzere teknolojideki gelişmelerin kıymetini bilmelerini istedi. 

Geçtiğimiz günlerde Baykar şirketini ziyaret ederek muharip insansız uçak KIZILELMA hakkında bilgi aldığı sırada Selçuk Bayraktar'la verdiği pozla gündeme gelen Saygun Paşa, SAHA EXPO'daki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Varlığa doğan yokluğu bilmez diye bir laf vardır. Biz yokluğa doğduk. Siz varlığa doğdunuz gençler. Şu yapılanların kıymetini, değerini, özelliğini ve güzelliğini ben çok iyi anlayan bir jenerasyondan geliyorum. Çünkü 45 senelik askerlik hizmetimin büyük kısmı, yardım malzemesi kullanmanın burukluğu, üzüntüsü ve mahcubiyetiyle geçti. Ama şimdi şunları gördüğümüz zaman artık ilk 10'a girecek duruma geldik.

4 milyar dolarlık bir ihracatımız var. 1600 adet savunma sanayii şirketimiz var. Bunun çok daha hızla artacağını ve Türkiye'nin çok büyük bir hamle içerisinde olduğunu ve bunun da sonuçlarının fevkalade parlak olacağını biliyorum. Bunun böyle olmasını da can-ı gönülden diliyorum. Bu işleri organize eden herkese, başta SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

FETÖ'ye bağlı yargıçların sözde 'Balyoz Planı' hazırlamaktan 18 yıl hapse mahkum ettiği Ergin Saygun, Silivri Cezaevi'nde yatarken kalp ameliyatı geçirmiş, Başbakan Erdoğan'ın kendisini hastanede ziyaret etmesinin ardından geri adım atan FETÖ, 2013 Şubat'ında Saygun'u 'sağlık sorunları' gerekçesiyle tahliye etmişti.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading