Yandex Metrica

DOLAR

32.52

%0.12 expand_less

EURO

34.94

%-0 expand_less

ALTIN

2437.80

%0.11 expand_less

BIST

9716.77

%0 expand_less

BTC ($)

64452.45

%-0.5 expand_more

Büyük Türk'e karşı 2 bin zırhlı daha: Fransa Atina'yı soymaya devam ediyor

Büyük Türk'e karşı 2 bin zırhlı daha: Fransa Atina'yı soymaya devam ediyor

Atina'ya 18 adet Rafale savaş uçağı ve 3 tane de fırkateyn satan Paris, "Türkiye'ye karşı yanınızdayız" diyerek gaz verdiği ülkeyi soymaya devam ediyor. Sırada 2 bin adet zırhlı araç var.

Savunma

22.03.2024, 02:29

Fransa, Avustralya'nın iptal ettiği denizaltı ihalesinin acısını Yunanistan'dan çıkarıyor. Atina yönetimine "Türkiye'ye karşı arkanızdayız" diyerek gaz verdikten sonra bu ülkeye peşpeşe silah satan Paris, savaş uçağı ve fırkateynlerin ardından zırhlı araçlar için de anlaşma imzalamak üzere. 

2021 başında Fransa'dan 18 adet Rafale savaş uçağı satın almak için anlaşma imzalayan Atina, geçtiğimiz günlerde de 'Belharra' sınıfı 3 fırkateynin alınması yolunda Paris'le anlaşmaya varmıştı. Atina'daki Fransız askeri ataşelerine göre savunma anlaşmalarına yenisi eklenebilir. Kara kuvvetlerini güçlendirmek isteyen Yunanistan'ın Fransız Nexter firmasından 2 bin adet zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı müdahale aracı almaya hazırlandığı belirtiliyor. 

Kriyakos Miçotakis ile Emmanuel Macron

Haftalık haber-mizah dergisi 'Le Canard en Chaine'de Claude Angeli imzasıyla yayınlanan habere göre Atina'nın yeni adımı, 2 bin adet zırhlı almak için anlaşma yapmak olacak. "Büyük Türk'e karşı Paris-Atina İttifakı" başlığıyla yayınlanan haberde, 'mükemmel silah alıcımız' şeklinde tarif edilen Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı Fransa ile yaptığı ittifak övüldü. 

28 Eylül'de Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Yunan Başbakanı Miçotakis arasında imzalanan savunma anlaşmasını, "Erdoğan'ın emperyal amaçları karşısında gerçek bir Paris-Atina ittifakı" şeklinde tanımlayan dergi, Yunanistan'ın Fransa ile ittifak kurarak TÜrkiye'ye karşı doğru kampı seçtiğini ileri sürdü. 

"Ege ve Akdeniz'deki Büyük Türk'ün yayılmacı hareketlerine karşı çıkan Yunanistan, kampını iyi seçti" diye yazan dergi, Atina için üretimine başlanacak fırkateynlere -istenmesi halinde- 1000 kilometre menzilli seyir füzeleri konulabileceğini, gemiye bir helikopter ve bir de İHA konuşlandırılabileceğini belitti. Atina'nın 2 bin adet zırhlı araç almaya hazırlandığını da bildiren dergi, haberini "Müşteri kraldır" ifadesiyle bitirdi. 



Loading