Yandex Metrica

Bayraktar TB2 şimdi de Le Figaro'da: Ukrayna'da herkes Türk SİHA'sının kahramanlığını konuşuyor

Bayraktar TB2 şimdi de Le Figaro'da: Ukrayna'da herkes Türk SİHA'sının kahramanlığını konuşuyor

Ukrayna ordusunun Ruslara karşı en önemli kozlarından Bayraktar TB2 SİHA'ları bu kez Fransız Le Figaro gazetesinde gündem oldu. Gazete TB2'den 'direnişin anahtarı' diyerek bahsetti.

Savunma

04.04.2024, 20:24

Ukrayna ordusunun Rus işgaline Türk SİHA'larıyla direnişi uluslararası basının temel gündem maddeleri arasında yerini almaya devam ediyor. Kiev güçlerinin envanterindeki Bayraktar TB2'lere ilişkin bir haber de Fransız Le Figaro gazetesinde yayınlandı. 

Bayraktar'ları 'Rus saldırı gücüne karşı Ukrayna silahlı direnişinin anahtarı' şeklinde tanımlayan Le Figaro, TB2'ler için yazılan şarkının Ukrayna radyolarında sürekli dönüp durduğunu, ülkede herkesin bu araçların 'kahramanlığı' hakkında konuştuğunu, Rus ordusunu yavaşlatan en önemli faktörün Türk SİHA'ları olduğunu belirtiyor. Delphine Minoui imzalı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

TB2 OLMASAYDI RUSLAR HIZLI İLERLERDİ

"Bayraktar TB2'ler olmasaydı şüphesiz Rus ordusu daha hızlı ilerlerdi. Ukraynalılar bu araçlarla Rusların ikmal hatlarını ve hava savunma sistemlerini vuruyor. Türk araştırmacıların verdiği bilgiye göre Rus hava savunma sistemlerinin yaklaşık yüzde 30'u TB2'ler tarafından imha edildi. Saatte 220 km hızla giden TB2'ler 27 saat uçuş yapabiliyor; sabit ya da hareketli hedefleri lazer güdümlü füzelerle 10 kilometre mesafeden vurabiliyor."

"Türk savunma sanayiinin bu küçük mücevheri 2019'da imzalanan bir anlaşma sonrası Ukrayna ordusunun hizmetine girdi. Kiev'in savaş nedeniyle şimdilik ara verilmiş olsa da, TB2'leri yerel imkanlarla üretme projesi de mevcut. TB2'ler Amerikan ve İsrail drone'larından daha ucuz, Çin drone'larından daha verimliler." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading