Yandex Metrica

Bakü'de şenlik var! TEKNOFEST Azerbaycan tüm Kafkasya'yı coşturuyor

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı TEKNOFEST, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Havacılık gösterileriyle coşkulu anlara sahne olan festivale gençler büyük ilgi gösterdi.

Savunma

23.01.2024, 19:19

Bakü'de düzenlenen 'TEKNOFESTAzerbaycan' güney Kafkaslar'ı teknolojiye doyuracak gibi görünüyor. Katılımcı sayısı itibariyle dünyanın en büyük teknoloji festivali olan etkinlik bugün başladı. Başkent Bakü'nün Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılım oldukça yoğun. Türkiye ve Azerbaycan'dan onbinlerce genç, özellikle son teknoloji ürünü hava araçlarını görmek için TEKNOFEST'e akın etti. 

Etkinliğe Türkiye'den İçişleri, Sanayi ve Teknoloji, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı Bakanları ile Savunma Sanayii Başkanı'nın yanında ASELSAN, Baykar, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, TUSAŞ, TEI ve Türkiye Uzay Ajansı kurumlarının yöneticileri de katılıyor. 

Bakü semalarında sergilenen gösteri uçuşu büyük ilgiyle izlenirken helikopterler de bayraklı geçiş yaptı. TEKNOFEST açılış töreninde konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin aldı F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin... Haberi Görüntüle

GÜZEL AHLAKTAN ASLA AYRILMAYIN

"Bizim için bir hayal ile başlayan TEKNOFEST Azerbaycan’a hoş geldiniz. Bakü’de kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyoruz. TEKNOFEST’i en iyi anlatan ifadeler takım çalışması, yüksek teknoloji, seferberlik ve inançtır. Dünyadaki büyük işlerin hepsini sırt sırta vermiş takımlar başarıyor. Ülkelerin bağımsızlıklarını korumaları için yüksek teknolojiye sahip olmanın ne derece önemli olduğunu görüyoruz."

"Başaracağına inanmayan bir insan nasıl mücadele edebilir. Amacına nasıl varabilir. Tam da bu nedenle tüm meselenin özü inanmaktan geçiyor. Aziz bacı ve gardaşlar insanı en zor anda dahi motive eden unsurlar inancı ve hedefleridir. Genç kardeşlerim ne sorusundan daha çok nasıl ve neden sorularını önceleyin." 

"Merhum babamız Özdemir Bayraktar’ın nasihati olarak hakkı üstün tutmayı yaşam gayesi edinin. Güzel ahlak ve etikten ayrılmayın. İnanarak başladığınız işlerde ailenize, ailenizden de öte milletinize, milletinizden de öte insanlığa fayda sağlamayı amaç edinin. İnanıyorum ki eğer bu hususlara değer vererek çalışırsanız yaptığınız işte dünyanın en iyisi olabilirsiniz.”

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

VARANK AZERBAYCAN TÜRKÇESİYLE KONUŞTU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise TEKNOFEST'in Azerbaycan ve Türkiye arasında teknolojik bağları güçlendirmek için yeni fırsatlar oluşturacağını kaydetti.  "TEKNOFEST sadece bir festival değil, aynı zamanda Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğinin de bir göstergesidir" diyen Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Hürmetli Azerbaycanlı gardaşlar, hanımlar ve cenaplar sizleri coşkuyla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Öz vatanımızdan ayırmadığımız can Azerbaycan’da sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Dünyanın bir numaralı havacılık uzay festivali TEKNOFEST’E hamınız hoş gelmiş. TEKNOFEST’i önce İstanbul’da yaptık daha sonra Anadolu’ya taşıdık. Cumhurbaşkanımız TEKNOFEST’i uluslararası merkez haline getireceğiz dediğinde ilk yer Azerbaycan olacaktır."

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİ YARIŞACAK 

26-29 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan Türklerine keyifli anlar yaşatacak TEKNOFEST'te lise, lisans ve üzeri mezun kategorilerinde Baku Skills, Çevre Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Hava Araçları, Planör, Tarım Teknolojileri, CanSet, Robotik, Smart Karabağ Hackathon, Rocket League Avrupa Şampiyonası yarışmaları düzenlenecek. TEKNOFEST’in 4 gün boyunca 50 bin ziyaretçi kabul etmesi beklenirken, 120 bin metrekare alanda yapılacak olan festivalde 5 bin kişi yarışacak.

Baykar'ın AKINCI TİHA'sı gençlerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri oldu. 

'Uçan araba' CEZERİ, TEKNOFEST Azerbaycan'da sergilendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading