Yandex Metrica

Azerbaycan askerleri Karabağ Savaşı'nı anlatıyor: Şuşa Sen Azadsan!

Azerbaycan askerleri Karabağ Savaşı'nı anlatıyor: Şuşa Sen Azadsan!

Ermeni işgali altındaki Karabağ topraklarını geçtiğimiz yıl bu zamanlar işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, Şuşa Cephesi'ndeki zaferi çarpıcı bir belgeselle gözler önüne serdi.

Savunma

28.03.2024, 03:46

Bakü Medya Merkezi ile Salnamefilm ortaklığıyla hazırlanan 'Şuşa Sen Azadsan!' (Şuşa Sen Özgürsün) adlı belgesel-film Youtube platformunda yayınlandı. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını destansı bir mücadeleyle kurtardığı Karabağ Savaşı'nın anlatıldığı film, savaşın birinci yıldönümünde en anlamlı yayın oldu. 

Gerçek savaş görüntülerine de yer verilen yapımda Azerbaycan komandoları, Karabağ'ın en kritik bölgesi Şuşa'nın düşmandan nasıl alındığını anlatıyor. 

Ermenistan'ın Hankendi yolunu kullanarak Şuşa'ya devamlı surette takviye gönderdiğini, ilk hedeflerinin bu yolu kesmek olduğunu dile getiren askerler, "Her ne pahasına olursa olsun o yolu kesmeliydik ve bunu başardık" diyor. 

Lojistik hattın kesilmesiyle sıkışan Ermeni kuvvetleri, bir süre sonra karşılarında Şuşa cephesine her yandan tırmanan Azerbaycanlı komandoları buldu. 

Yüksek kayalıklar ve uçurumlarla dolu Şuşa'yı her yandan kuşatma altına alan askerler dik yamaçları tırmanınca, SİHA'larla harap edilen Ermeni cephesinde ayakta kalmayı başarmış son düşman birlikleriyle karşılaştı. Hem kenttekileri hem de Laçin yolundan kaçmaya çalışanları hızla etkisiz hale getiren Azerbaycan ordusu, kent merkezindeki hükümet binasına bayrak dikerek Karabağ'ın kalbi Şuşa'yı 30 yıllık esaretten kurtardı. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

İŞTE O ÇARPICI BELGESEL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading