Yandex Metrica

Azerbaycan askeri Kars'ta: KIŞ-2023 Tatbikatı başladı

Azerbaycan askeri Kars'ta: KIŞ-2023 Tatbikatı başladı

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri KIŞ-2023 Tatbikatı için Kars'a geldi.

Savunma

23.01.2024, 20:17

 Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan askeri personelin KIŞ-2023 Tatbikatı için Kars'a ulaştığını bildirdi. 

Azerbaycan kendi İHA'sını üretmeye başlıyor: TUSAŞ'ta eğitim gören gençler destan yazdı Azerbaycan kendi İHA'sını üretmeye başlıyor: TUSAŞ'ta eğitim gören gençler destan... Haberi Görüntüle

KARABAĞ'DAN SONRA ADRES KARS

Azerbaycn ve Türkiye son aylarda İran sınırında peş peşe tatbikatlar düzenlendi. Türkiye ve Azerbaycan orduları son olarak Bakü, Astara, Cebrayıl ve İmişli illerinde hava destekli kara tatbikatı icra etmişti. 

F-16 savaş uçaklarıının da katıldığı tatbikat kapsamında istihkâm birlikleri Aras Nehri üzerine yüzer köprü kurarak geçiş eğitimi aldı. Tatbikatta TSK envarterinde bulunan yerli ve milli üretim amfibi seyyar yüzücü hücum köprüsü SAMUR da kullanılırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da operasyon sahasında bulundu. Türkiye-Azerbaycan ortak tatbikatları, tehditlere devam eden İran ve Ermenistan'a açık mesaj mesaj veriyor.

Almanya'dan şok karar: 'F-35 Avrupa' tesisinden vazgeçtiler Almanya'dan şok karar: 'F-35 Avrupa' tesisinden vazgeçtiler Haberi Görüntüle

'KARDEŞLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ'

Bakanlık'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KIŞ-2023 Tatbikatı'nda görev yapacak olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kahraman askerleri Kars'a ulaştı. Kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, bir ve beraber olacağımız KIŞ-2023 Tatbikatı'nda başarılar diliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading