Yandex Metrica

ABD Türkiye'den S-400 talebi sonrası bu kez Yunanistan'ın S-300'ünü istiyor!

ABD Türkiye'den S-400 talebi sonrası bu kez Yunanistan'ın S-300'ünü istiyor!

Mart ayında deli saçması bir teklifle Ankara'nın kapısını çalan ABD, "S-400'leri Ukrayna'ya gönderin" şeklindeki teklifin benzerini Yunanistan'a S-300 konusunda yaptı.

Savunma

23.01.2024, 20:06

Washington, Atina'dan S-300'ü istiyor. Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal girişiminden sonra Türkiye'ye "S-400 hava savunma sistemlerini Kiev'e gönder" teklifinde bulunan ABD, Ankara'dan alaylı bir cevap almasından aylar sonra bu kez Yunanistan'a benzer teklifte bulundu. 

Kathimerini gazetesinde Vasilis Nedos imzasıyla yayınlanan >habere göre, NATO ile Rusya arasında iplerin koptuğu gerekçesiyle Yunan envanterindeki S-300 hava savunma sistemine bakım ve güncellemenin bundan böyle imkansız olacağına dikkat çeken Amerikalılar, Atina'dan hem S-300'ü hem de TOR-M1 sistemlerini kendilerine vermesini istedi. ABD yönetimi bu silahları Kiev'e göndermeyi planlıyor. 

Yabancı Askeri Finansman (FMF) paketi çerçevesinde sözkonusu sistemlerin yerine Atina'ya eşdeğer silahlar sağlamayı vaat eden Washington'ın önerisine verilen ilk cevap olumsuz yönde oldu. 

S-300'ün üçüncü bir ülkeye intikali için üretici taraf olan Rusya'dan izin alınması gerektiğine dikkat çeken Yunan Genelkurmayı, bunun yanında 'acil yenileme olasılığı yoksa S-300 sistemlerini bir başka ülkeye göndermenin hava savunmada boşluklar yaratacağını' dile getirdi. 

Atina'nın itirazlarını şimdilik makul bulan Pentagon'un bu konuda müzakereleri sürdürmekte olduğu belirtiliyor. Kathimerini gazetesine göre ABD, Yunanistan'ın hava savunmasını NATO standardındaki sistemlerle, özellikle Patriot'larla yenilemeyi tasarlıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading