Yandex Metrica

Yulaf sütü nasıl yapılır? En besleyici tahıl olan yulafın sütü zayıflamaya yardımcı oluyor!

Yulaf sütü nasıl yapılır? En besleyici tahıl olan yulafın sütü zayıflamaya yardımcı oluyor!

İnek, keçi ve koyun sütüne alternatif olarak son yıllarda süpermarketlerde bitkisel sütler yer alıyor. Soya ve badem sütünün yanında çoğu insan yulaf sütünü tercih etmeye başladı. Vitamin deposu olan yulaf sütü, özellikle zayıflamak isteyenler tarafından sıklıkla tüketiliyor.

Sağlık

31.03.2024, 21:34

Yulaf sütü nedir? Yulaf sütünün faydaları nelerdir? İşte cevaplar...

Yakın zamana kadar insanlar inek sütüne alternatif istediklerinde soya veya bademi tercih ediyorlardı. Ancak şimdi, artan sayıda insan bunun yerine yulaf sütünü yeğliyor.

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

YULAF DİĞER TAHILLARDAN DAHA BESLEYİCİ

Yulaf sütü, diğer tahıl veya fındık bazlı sütlerle karşılaştırıldığında daha sağlıklıdır çünkü yulaf herhangi bir tahıl değil. Yulaf, tam tahıllıdır, glütensizdir. Aynı zamanda kalsiyum, çinko, potasyum, magnezyum, demir gibi protein ve mineraller ile folik asit ve B vitaminleri gibi vitaminler de dahil olmak üzere birçok sağlıklı ve önemli içerik bakımından zengindir.

Ayrıca yulaf, yiyeceklerin emilim hızını yavaşlatan ve zamanla tokluk hissine katkıda bulunan diyet lifi deposudur. Yulaf sütü, soya sütü, badem veya pirinç gibi diğer doğal içeceklere kıyasla önemli miktarda diyet lifi içerir, ancak önemli olan yulaf sütünün karbonhidrat alımını azaltmak isteyenler için uygun bir seçenek olmasıdır.

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

YULAF SÜTÜ AZ PROTEİN İÇERİYOR

Yulaf ayrıca antioksidanlar açısından da zengindir ve anti-inflamatuar özellikler veren tek besindir. Yulafta da bulunan önemli bitkisel bileşikler olan polifenoller, vücutta serbest radikallerin varlığının yarattığı oksidatif stresin azaltılmasına yardımcı olur. Badem, pirinç veya hindistancevizi sütüne benzer şekilde, yulaf sütü de az miktarda protein içerir.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

YULAF SÜTÜ NASIL YAPILIR? 

Yulaf sütünü marketlerde bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. 

1 su bardağı bütün yulaf
4 su bardağı su
½ çay kaşığı vanilya özü
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu, silan veya bal

Tüm malzemeleri pürüzsüz bir sıvı olana kadar bir mutfak robotunda karıştırın. Bir kaseyi tülbent veya mutfak havlusu ile örtün. Sıvıyı bezle kaseye boşaltın. Süzülen sütü bir şişeye aktarın ve buzdolabında saklayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading