Yandex Metrica

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm riskini yüzde 30 artırıyor

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm riskini yüzde 30 artırıyor

Aralıklı oruç son yıllarda zayıflama yolunda en sık kullanılan yöntemlerden. Bunun hızlı bir şekilde kilo verdirdiği söylense de yapılan yeni bir çalışma aralıklı orucun vücutta strese ve hastalıklara neden olabileceğini ortaya koyuyor. Bu şekilde bir beslenme herhangi bir nedenle ölüm riskini de artırıyor.

Sağlık

22.03.2024, 16:48

Sınırlı bir zaman aralığında yemek yemek veya sadece öğünleri atlamak anlamına gelen aralıklı oruç, 2010'ların başındaki en sıcak diyet trendlerinden biri haline geldi. Bu yöntem kilo vermelerine yardımcı olduğunu iddia eden birçok ünlü arasında çok popüler kabul ediliyor. 

Araştırmalar tarafından lanse edilen ana faydalardan biri ise, uzun ömür ve birkaç farklı hastalığa yakalanma riskini azaltması. Ancak yeni bir çalışma, bunun vücutta strese ve hastalıklara neden olabileceğini gösteriyor. 

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

ARALIKLI ORUÇ ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

40 yaşın üzerindeki 24.000 Amerikalı üzerinde yapılan bir araştırma, her gün üç öğün yerine sadece tek bir öğün yiyen kişilerin 15 yıl içinde herhangi bir nedenle ölme olasılığının yüzde 30 daha fazla olduğunu keşfetti.

Katılımcıların yüzde kırkı ortalama olarak günde üç öğünden az yemek yedi. Toplamda, 878'i kalp sorunları nedeniyle ölenler de dahil olmak üzere, çalışmanın sonunda katılımcıların 4 bin 175'i öldü. Günde üç öğün yemek yiyen katılımcılarla karşılaştırıldığında, günde sadece bir öğün yemek herhangi bir nedenden ölme olasılığını yüzde 30 ve kalp hastalığından ölme riskini yüzde 83 artırdı. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

KAHVALTIYI ATLAMAK TEHLİKELİ

Çalışma sonucunda, kahvaltıyı atlamak kalp hastalığından ölme olasılığını artırırken, öğle yemeğini atlamak genel ölüm oranlarını artırdı. Araştırmacılar, insanlar egzersiz yapsa, sağlıklı beslense, sigara ya da alkol kullanmasa bile bu sonuçların değişmediğini iddia ediyor.

Araştırmacılar ayrıca, aralıklı oruç diyetine bağlı kalan kişilerin genellikle bir kerede nispeten büyük miktarda yiyecek yediklerini ve bunun zamanla vücuda zarar verebilecek bir şey olduğunu belirtiyor.

Cilt kanseri aşısı var mı? Moderna'nın geliştirdiği kişiye özel aşı işe yarıyor mu? Cilt kanseri aşısı var mı? Moderna'nın geliştirdiği kişiye özel aşı... Haberi Görüntüle

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

3 ÖĞÜN YEMEK EN SAĞLIKLISI

Çalışmaya imza atan ekip, uzun yaşamın anahtarının günde üç öğün yemek olduğu sonucuna vardı. Tabi bu öğünleri birbirine çok yakın yemek, erken ölme olasılığının artmasıyla bağlantılı.
Tıpkı aralıklı oruç hakkındaki teorilerinde olduğu gibi, araştırmacılar çok fazla ve çok hızlı yemek yemenin vücuda metabolik bir baskı uyguladığını düşünüyor.

Araştırmacılar, öğün atlamanın genellikle bir kerede çok fazla enerji tüketmek anlamına geldiğini, bunun da glikoz metabolizmasını düzenleme yükünü şiddetlendirerek müteakip metabolik bozulmaya yol açabileceğini açıkladı.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

KALP HASTALIKLARINDAN ÖLME RİSKİ DE FAZLA

Öte yandan Çin'deki Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma da bunu kanıtlar nitelikte. 

Analiz, günde 8 saatten daha az bir süre boyunca yemek yemeyi sınırlayan kişilerin, günde 12-16 saat boyunca yemek yiyen kişilere kıyasla kardiyovasküler hastalıklardan ölme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)


Loading