Yandex Metrica

Sitede Ara

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor

Hayvansal ürünleri yememeği benimseyen veganlık sağlık açısından faydalı mı zararlı mı? Bu konuda yapılan eski araştırmalar bitki bazlı beslenmenin kalbi koruduğunu iddia ediyordu ancak yeni bir çalışma et alternatiflerinin özellikle kalp için zararlı olduğunu ortaya koydu. 

Sağlık

17.04.2024, 06:24

Hiçbir hayvansal gıdayı tüketmeyen veganlar sebzelerin yanında tahıl, bazı kuruyemişler, zeytin, susam ve avokado gibi bitkisel yağlar, baklagiller ve bitki bazlı et-süt alternatifleri ile yaşamlarını sürdürüyor. 

Özellikle et ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklı ürünlerden tamamen arındırılmış, ancak etin dokusu ve tadını taklit eden gıdalarla gideren veganlarla ilgili yeni bir araştırma yapıldı. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

VEGAN ETLER ADETA KALP DÜŞMANI

Daha önceki araştırmalarda bitkisel gıda ağırlıklı diyetlerin vitamin, lif ve antioksidan içermesi nedeniyle kalp sağlığına iyi geldiği bulunmuştu. 

Fakat tat, koku ve yapısıyla hayvansal etleri taklit eden bitkisel etlerin kalbe iyi gelmediği ortaya konuldu. 

Singapur Ulusal Üniversitesi'nden bilim insanlarının yürüttüğü yeni araştırmada tip 2 diyabet riski yüksek 89 kişi iki gruba ayrılarak incelendi. 

8 hafta boyunca bir grup hayvansal et yemeye devam ederken, diğer grup bitkisel alternatifleri tüketti.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

HAYVANSAL ET YİYENLERDE KAN ŞEKERİ STABİL KALDI

Araştırmacılar çalışmanın öncesinde ve sonrasında katılımcıların kolesterol, kan şekeri ve kan basıncı gibi değerlerini ölçtü. 

İki grubun da kolesterol seviyelerinde kayda değer bir değişiklik gözlemlenmezken, hayvansal et yiyenlerin kan şekerinin daha stabil olduğu kaydedildi. 

Araştırmacılar bu durumun bitkisel et ürünlerindeki karbonhidrat içeren katkı maddelerinden kaynaklanabileceğini öne sürüyor.

Yüksek kan şekeri zaman içinde diyabete yol açabileceği gibi kan damarları ve sinirlere de zarar vererek kalp hastalıklarına neden olabiliyor.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

 VEGANLARIN KAN BASINCINDA DEĞİŞİKLİK GÖRÜLMEDİ

Araştırmada hayvansal et grubunun kan basıncında da iyileşme görüldü fakat diğer grupta böyle bir gelişme saptanmadı. 

Diyetisyen Kelsey Costa sonucu şu cümlelerle değerlendirdi:

"Bu sonuç bazıları için beklenmedik olsa da ultra işlenmiş sağlıksız gıdaların, hayvansal gıdalara kıyasla hiçbir fayda sağlamadığının gözlemlenmesi şaşırtıcı değil." 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ET ALTERNATİFLERİ NEDEN ZARARLI?

Bitkisel et alternatifleri yüksek sodyum ve yeniden ısıtılmış tohum yağları içeriyor. 

Beslenme Uzmanı Emily Gelsomin ise vegan et alternatiflerinin yüksek seviyede doymuş yağ ve tuz içerdiğini belirtiyor. 

Doymuş yağ oranı yüksek olan beslenme biçimleri hem kalp hastalığı hem de erken ölüm oranlarında artışla ilişkilendiriliyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading