Yandex Metrica

Regl döneminin psikolojik belirtileri nelerdir? Tatlı yiyerek ruhsal durumunuzu dengeleyebilirsiniz!

Regl döneminin psikolojik belirtileri nelerdir? Tatlı yiyerek ruhsal durumunuzu dengeleyebilirsiniz!

Hormonlar kadınların neredeyse tüm hayata bakışını etkiliyor. Özellikle regl dönemlerinde yaşanan hormonal değişiklikler psikolojik dalgalanmaları beraberinde getiriyor. Kendisine aynada bakmaya doyamayan kadın, 1 saat sonra "çok çirkinim" diye ağlamaya başlıyorsa regl döneminin psikolojik etkilerini yaşıyor olabilir.

Sağlık

13.03.2024, 15:26

Regl belirtileri nelerdir? Regl dönemlerinde psikolojik dalgalanmaların sebebi nedir? Regl dönemlerinin etkilerini nasıl hafifletmeli? İşte cevaplar...

Sebepsiz ağlama krizleri, kilolu hissetme, kendini beğenmeme, anlaşılmadığını düşünme...Tüm bunları kadınların her ay yaşadığı psikolojik dalgalanma belirtilerinden.

Regl dönemlerinde kadınların psikolojisini tamamen hormonlar ele geçiriyor. Bu günlerde çevrenizdeki kadınlardan, "kendimi çok kötü hissediyorum”, “ giyecek hiçbir şeyim kalmadı”, "kimse beni anlamıyor", "kendimi çok çirkin hissediyorum", çok kilo almışım” gibi cümleleri duymanız olası. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

GERGİNLİK, ALINGANLIK, ÖFKE...

Regl döneminin en bariz belirtileri gerginlik, sinirlilik, öfke, tahammülsüzlük, ağlama, endişe, kendini beğenmeme, alınganlık, dikkatsşzlik ve unutkanlık... Bu belirtiler kişinin yaşamını çok fazla etkilemediği takdirde tedavi önerilmez; ancak kişinin özel ve iş yaşamını, işlevselliğini etkiliyorsa bir uzmandan yardım almakta fayda var.

Kadınların yüzde doksanında regl öncesi ve sırasında öfke ve huzursuzluk oldukça yüksektir. Normal zamanlarda daha fazla tolere edilebilen durumlar bu dönemde daha fazla hayal kırıklığı ve öfke hissi uyandırır. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BEKLEYİN

Regl dönemi belirtilerini şiddetli yaşayanlar yakın çevreye konu ile ilgili bilgi vermeli, bunun bir sendrom olduğu açıklanmalı. Regl'e yakınken sorunları daha fazla gözünüzde büyütebilirsiniz ve durum içinden çıkılmaz bir hal alabilir. O nedenle bu dönem geçinceye kadar ertelemekte fayda var. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

EVE KAPANMAYIN, ALIŞVERİŞE ÇIKIN

Regl döneminde pek çok kişi kendini çirkin hissetmektedir. Saçların şekle girmemesi, yüzdeki sivilceli görünüm, vücutta tuz tutulumuna bağlı ödem ve kilo artışı, giydiğiniz kıyafetleri beğenmeme gibi. Bu dönemde aynalara küsmek yerine; hafif bir makyaj yapmak, kuaföre gitmek ya da güzel hissetmek için kendine zaman ayırmak, alışverişe çıkmak kişiye iyi gelecektir.

Yeme alışkanlıklarınızı düzenleyin. Kafein alımını azaltmak , kendimizi küçük tatlılarla aşırı olmayacak düzeyde şımartmak iyi gelebilir.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

SİZİ MUTLU EDECEK İNSANLARLA GÖRÜŞÜN

Regl döneminde olumsuz psikoloji çoğu zaman kadınları yalnızlaştırır. Ancak bu dönemde enerjisi yüksek, iyi vakit geçirdiğiniz kişilerle birlikte olmak, onlarla zaman geçirmek kesinlikle iyi gelecektir.

Bu dönemin ve tüm bu duygusal hassasiyetlerin geçici olduğu, bu belirtilerin bu dönemin özelliklerinden kaynaklı hormonal bir değişim olduğu ve bu nedenle kendimizi böyle hissettiğimiz  unutulmamalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading