Yandex Metrica

Ramazan boyunca nasıl beslenmeli? İşte Sağlık Bakanlığı'nın iftar ve sahur için beslenme önerileri

Ramazan boyunca nasıl beslenmeli? İşte Sağlık Bakanlığı'nın iftar ve sahur için beslenme önerileri

İslam alemi ilk sahurunu yaptı ve bugün Allah rızası için ilk oruçlara niyetlendi. 1 ay boyunca insanlar her zamankinden farklı bir beslenme düzenine geçecek. Gün boyu süren açlıklar iftar sofralarında dualarla son bulacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey tüketilen gıdaların sağlık üzerinde oluşturabileceği etki. Sağlık Bakanlığı da konu ile ilgili önerilerini sıraladı. Özellikle sahur öğününün kesinlikle atlanmaması gerektiği vurgulandı.

Sağlık

23.01.2024, 20:37

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte insanlarda iftar ve sahur telaşı başladı. Saatler süren açlıkla birlikte iftar için planlanan menüler bazen ağır kaçabiliyor. Sağlık Bakanlığı'ndan da bu noktada bazı öneriler geldi. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

İFTARDA AZ YAĞLI YEMEKLER TÜKETİLMELİ

Öncelikle su tüketimine dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada iftara başlarken peynir, domates gibi kahvaltılıklar yenilebileceği veya çorba içilebileceği belirtildi. İftar yapıldıktan 15 dakika sonra az yağlı bir et veya sebze yemeği ve salata tüketilebileceği aktarılan Bakanlık açıklamasında tatlı olarak da sütlü tatlılar veya meyveli tatlıların tüketilmesi tavsiye edildi. 

Sağlık Bakanlığı önerilerine göre beyaz ekmek, pirinç pilavı ve kızarmış patates yerine kepekli ekmek, bulgur pilavı ve kepekli makarna yenmeli.

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

"YEMEKLERİ YAVAŞ TÜKETİN"

"Yemeklerinizi hızlı yemekten kaçının, yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek tüketin" denilen açıklamada "tek seferde büyük porsiyonlar yerine iftardan sonra aralıklı ve her seferinde küçük porsiyonlar şeklinde beslenin" ifadesi kullanıldı. 

Bakanlık tarafından kavrulmuş, kızartılmış, tütsülenmiş yemeklerden uzak durulmasının önemli olduğu vurguladı. Yemekleri pişirme yöntemlerinin de önemli olduğu belirtildi. Özellikle ızgara, haşlama, fırında ve buğulama gibi sağlıklı yöntemlerle hazırlanan yemeklerin tercih edilmesi önerildi. 

Sağlık Bakanlığı sahur için de bazı önemli notlar paylaştı. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşlerin sindirime yardımcı olacağı belirtilen açıklamada mümkün olduğunca iftar ve sahurda badem, ceviz gibi kuruyemişlerin tüketilmesi tavsiye edildi. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

BAKANLIK: SAHURU KESİNLİKLE ATLAMAYIN

"Oruç tutulmayan bölümlerde en az 2 öğünü tamamlamak gerekir" ifadesini kullanan yetkililer sahur öğününün atlanmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Bakanlık tarafından sahur için ise süt, yoğurt, peynir, tam tahıllı ekmekler, çorba, zeytinyağlı yemekler, yumurta ve salata tüketilmesi önerildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading