Yandex Metrica

Öğün atlamak, takıntılı şekilde kalori saymak... Farkında olmadan yapılan beslenme hataları zihinsel sağlığı olumsuz etkiliyor!

Öğün atlamak, takıntılı şekilde kalori saymak... Farkında olmadan yapılan beslenme hataları zihinsel sağlığı olumsuz etkiliyor!

Hayatta kalabilmenin ilk şartlarından biri beslenme. Ancak gün içinde fark etmeden aslında bu konuda bazı yanlışlıklar yapıyoruz. Yeme içme ile ilgili bozuk davranışlar eğer önüne geçilemezse zihinsel sağlığa büyük oranda zarar veriyor. Peki bu davranış bozuklukları hangileri?

Sağlık

23.01.2024, 20:03

İnsanların tamamen sağlıklı olduğunu varsayabileceği bazı yaygın beslenme alışkanlıkları vardır, ancak bunlar aslında zihinsel sağlığınıza zarar verebilir. Bu davranışlardan herhangi birini sergilediğinizi fark ederseniz, bu otomatik olarak bir yeme bozukluğunuz veya hatta düzensiz yeme eğilimleriniz olduğu anlamına gelmese de yine de dikkatli olmakta fayda var.

Peki hangi yeme alışkanlıkları yanlış olarak değerlendirilebilir? 

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

ÖĞÜN ATLAMAK

Bunlardan ilki öğünleri atlamak veya öğünlerin yerine kalorisiz içecekleri kullanmak. Mesela kahvaltıyı atlayarak kalorilerinizi biriktirmekle kalmaz, aksine günün ilerleyen saatlerinde daha çok acıkırsınız. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

TAKINTILI ŞEKİLDE KALORİ SAYMAK

Bazı insanlar, çok az olumsuz yan etki ile kalori sayımı yaparak yiyeceklerini takip edebilir. Ancak diğerleri, yemeklerinin kalori sayısını görme konusunda endişe duyabilir. Kalori saymak inanılmaz derecede bunaltıcı olabilir. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

GIDA KALİTESİ TAKINTISI

Bazı insanlar yiyecek seçimlerinin temiz olması konusunda çok fazla stres ve endişe taşır ve bu onların zihinsel sağlığını etkilemeye başlayabilir. Temiz yemeye aşırı odaklanma veya takıntı, bir tür düzensiz yeme veya olası ortoreksiya olabilir. 

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

SUÇLULUK HİSSETMEK

Günün belirli bir saatinde yemek yediğiniz için veya henüz günün belirli bir saati olmadığında aç olduğunuz için suçluluk duygusu ortaya çıkabilir. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

TÜM BESİN GRUPLARINI KESMEK

Bazı besin gruplarını tamamen kesmen de zihni olumsuz etkiler. Kiloyu olumsuz etkileyeceği veya sağlığın bozulmasına neden olacağı korkusuyla bir gıda grubunu beslenmeden tamamen kaldırmak bir tür düzensiz beslenmedir. Bu genellikle karbonhidrat ve şeker konusunda yapılır ancak aslında kaliteli beslenme sağlayan birçok karbonhidrat var. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading