Yandex Metrica

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? İşte yaptığınız beş hata! Bunları terkeden yaza daha fit giriyor

Zayıflamaya çalışırken doğru bilinen yanlışlar daha fazla kilo alımına neden olabiliyor. Özellikle uygulanmaya çalışılan katı diyetler hüsranla sonuçlanıyor. Beslenme uzmanlarına göre yapılan 5 hata zayıflama maceranızı şişmanlamayla sonuçlandırabilir.

Sağlık

30.03.2024, 01:36

Havalar artık ısınıyor, yaz kapıda, yani havuz ve plaj dönemi geliyor. Bu, kışın aldığınız fazla kiloları en iyi ve en hızlı şekilde nasıl kaybedebileceğinizi düşünmeniz anlamını da taşıyor. 

Çoğu insan zayıflamak için moda diyetleri uygulamaya başlıyor ancak uzmanlara göre kilo vermek kademeli, dengeli, akıllı ve rahat olmalı. Çok az kaloriye dayalı, çoğu zaman yasak ve kısıtlamalarla dolu beslenme şekli hızlı sonuçlar getirse de bu netice ne yazık ki uzun sürmüyor. Hatta sağlığa zarar bile verebiliyor. 

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

YASAK GÖRÜLEN SAĞLIKSIZ YİYECEKLER YEMEK

Kulağa biraz tuhaf gelebilir ama birçok insan, yiyeceklerinin kalitesine çok fazla önem verdikleri için kilo vermekte zorluk yaşıyor. Bu, kilo vermeye çalışan birçok kişinin, çikolata, bir dilim kek veya dondurma gibi yasak olarak etiketlenen gıdalardan tamamen uzak durmasına neden oluyor. Uzmanlar tatlı krizlerinde küçük hacimde çok kalori içeren sağlıklı yiyeceklerle kendinizi şımartmanın her zaman en iyisi olduğunu belirtiyor. Bu noktada tahin, avokado, zeytinyağı, granola ve çeşitli kuruyemişler oldukça iyi birer seçenek olabilir. 

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AĞIR EGZERSİZLER YAPMAK

Bir diğer yaygın hata ise kilo vermek için kişinin yüksek hacimli ve yüksek yoğunluklu aerobik aktivite yapması gerektiği düşüncesi. Yoğun aerobik, antrenman sonrası açlık düzeylerini ve telafi duygusunu artırmaya yol açıyor. Sonuç olarak, çoğu insan antrenman sırasında yakılandan daha fazla kaloriyi antrenmandan sonra alma eğiliminde oluyor. 

Gün içinde hareket ve adım sayısında önemli bir artış ile birlikte orta hızda yürümeye veya koşmaya başlamak daha iyi kabul ediliyor. Asansör yerine merdiven çıkmak, daha uzağa park etmek, ayakta veya yürürken telefon görüşmeleri yapmak daha iyi bir etkiye sahip.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

PROTEİN ALIMINI ÖNEMSEMEMEK

Uzmanlar kilo verme sürecinde yüksek proteinli bir diyetin sürdürülmesini öneriyor. Vücut ağırlığının her kilogramı için günde 1,6 ila 2 gram protein tüketmek, kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur ve gün boyunca daha fazla tokluk hissi yaratır. Çoğunlukla yağsız proteinlerin tüketilmesi gerekiyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

UYKU SAATLERİNE DİKKAT ETMEMEK

Araştırmalar, gün içinde yeterli uyku almanın, kilo kontrolü ve iştah düzeylerini etkilediğini gösteriyor. 

Uyku eksikliği ise tokluk hormonlarında azalmaya ve açlık hormonlarında artışa neden oluyor. Bu da insanların yağ ve kalori açısından daha yoğun yiyecekleri seçmesine yol açıyor. Çalışmalar, kalori açığı sırasında uyku saatlerinin az olmasının yağ kütlesinde azalmaya ve kas kütlesinde daha önemli bir kayba yol açabileceğini gösteriyor. Bazen gece boyunca fazladan bir saat daha fazla uyumak, ertesi gün iştahı ve kalori alımını önemli ölçüde azaltmak için yeterli bile olabiliyor.

Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk çileklerde o ihtimal yüksek Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk... Haberi Görüntüle

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

KARBONHİDRATLARI TAMAMEN KESMEK

Karbonhidratlar, kilt lifi, o vermeye çalışan çoğu insanın büyük düşmanı haline geldi. Oysa bu madde vücudumuzun enerji üretmesi için gerekli. Tam tahıllardan elde edilen kaliteli karbonhidratlar uzun süreli tokluk hissine katkıda bulunur ve diyemagnezyum, folik asit ve vitaminler içerir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading