Yandex Metrica

Kene kabusu başladı: Yılın ilk ölüm haberi geldi

Kene kabusu başladı: Yılın ilk ölüm haberi geldi

Yazın gelmesiyle kene vakaları görülmeye başladı. Sivas'ta kene teması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsüne bağlı yılın ilk ölümü gerçekleşti.

Sağlık

23.01.2024, 19:16

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, "KKKA hastasının kan veya diğer vücut sıvılarına mazur kalındığında hastalık bulaşabiliyor. Hastalık ülkemizde en çok Tokat, Sivas, Çorum gibi Kelkit vadisi bölgesinde daha sık görülüyor" dedi.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kenelerin sebep olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının insanlara kenenin tutunmasının yanında hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla da bulaşabildiğini söyledi. Havaların ısınmasıyla vaka yatışlarının başladığını belirten Doç. Dr. Büyüktuna, bu yıl hastanelerine KKKA şüphesiyle 27 vakanın geldiğini, bunlardan 19 vakanın PCR testinin pozitif olduğunu ve şimdiye kadar bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Merdivenler kadınlar için tehlikeli! Araştırmada ortaya çıktı Merdivenler kadınlar için tehlikeli! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

'BULAŞMA İHTİMALİ YÜKSEK'

Risk guruplarından bahseden Doç. Dr. Büyüktuna, "Kırsal kesimde yaşayan hayvancılık ve tarım işiyle uğraşan kişilere bulaşma ihtimali daha yüksek. Çünkü bunlar kenelerin yaşam döngüsünde oldukça önemli rol oynuyorlar. Bunun dışında riskli guruplarımız veterinerler, mezbaha çalışanları, çobanlar, çiftçiler bunların hepsi risk grupları olarak tanımlanabilir. Bizim bölgemizde kene zehirlidir veya değildir deme şansımız yok, zaten biz kene analizi yapmıyoruz ama bölgemizdeki kenelerden bulaşan, endemik seyreden hastalık olduğu için tüm kene temaslarını KKKA açısından riskli buluyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading