Yandex Metrica

Hemen alerji ilaçlarına sarılmayın! Alerjik reaksiyonlara karşı çayı hazırlanabilecek bazı bitkiler var!

Hemen alerji ilaçlarına sarılmayın! Alerjik reaksiyonlara karşı çayı hazırlanabilecek bazı bitkiler var!

Alerji çeşitleri günümüzde o kadar çok arttı ki, artık ot, ağaç, çiçek, toz, hayvan gibi unsurlar hep alerji tetikleyicileri olarak görülüyor. Öksürük, hapşırma ve kaşıntıya yol açan bu durumu ortadan kaldırmak için ilaçlar olsa da bazı bitki çayları da alerji sorununu yok ediyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Hangi çaylar alerjiyi bitirir? Bitki çayları alerji üzerinde nasıl bir etkiye sahip? İşte cevaplar...

Ot, ağaç, yabani ot ve çiçekli bitkiler, öksürme, hapşırma, kaşıntı ve gözlerde sulanma gibi çeşitli alerji semptomlarına neden olan alerjenler salgılar. Bu semptomları hafifletmek için, antihistaminikler gibi reçetesiz veya reçeteli ilaçların kullanılması tavsiye edilir. Ancak aynı derecede yardımcı olan bazı otlar ve çaylar da var.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

ISIRGAN OTU ÇAYI

Antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan ısırgan otu, alerji semptomlarını azaltabilen tıbbi bir bitki. Yapılan bir çalışmaya göre, ısırgan otu özünün saman nezlesi üzerinde olumlu etkileri var.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

ZENCEFİL ÇAYI

Kökü baharat olarak yemeklerde kullanılan çiçekli bir bitki olan zencefil de alerjik semptomları azaltır. Bir araştırma, alerjileri tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olan zencefil özünün alerjik rinitli hastalarda eşit derecede etkili olduğunu gösteriyor.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın da alerjiye yol açan histaminleri bloke ettiği gösterildiği araştırmalarla sabit. Hatta yapılan bir deneyde, Japon sedir polenine alerjisi olan katılımcılar, deneyin on birinci haftasında yeşil çay tükettiklerinde semptomlarında bir azalma görmüş.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

MEYAN KÖKÜ ÇAYI

Meyan kökü de alerjiler gibi birçok iltihaplı hastalığı tedavi etmek için kullanılır. Güçlü anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle alerji semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

BİBERİYE ÇAYI

Antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan biberiye de birçok solunum yolu rahatsızlığında kullanılır. Araştırmalar da bu bitkinin, astım ve alerjilerin önlenmesi ve tedavisinde kullanımını desteklediğini ortaya koyuyor.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

ZERDEÇAL ÇAYI

Çalışmalar, zerdeçalın da mast hücrelerinden histamin salınımını engelleyen anti-alerjik özelliklere sahip olduğunu bulmuş.

Alerji semptomlarını azaltmaya yardımcı olan bu bitki çayları bazı yan etkilere de yol açabileceğinden dikkatli tüketmekte fayda var. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading