Yandex Metrica

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli?

Sevilen kahvaltılıklardan bal hastalıklara karşı da kullanılabiliyor. Özellikle öksürük ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardım eden bu gıda maddesi alerjik rinit semptomlarını bile azaltabiliyor. İşte yapılan bir araştırmadan elde edilen ilginç bulgular. 

Sağlık

21.04.2024, 00:33

Bal, Eski Çağlardan beri boğaz ağrısı, öksürük ve yara iyileşmesi gibi pek çok konuda doğal bir ilaç olarak kullanılıyor.

Peki bu şifalı arı ürünü alerjik rinit semptomlarını hafifletebilir mi? 

Genetik İmmünoloji Uzmanı Dr. Samuel J. White ve Dr. Philippe B. Wilson, bu sorunun arkasında herhangi bir bilimsel temel olup olmadığını analiz ediyor.

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

BAĞIŞIKLIĞI ALERJİYE KARŞI  GÜÇLENDİRİYOR

Yapılan son araştırmalar balın, bağışıklık sisteminin alerjenlere tepkisini değiştirmeyi amaçlayan immünoterapi olarak hareket ettiğini ortaya koyuyor. 

İmmünoterapi, bağışıklık sisteminin kontrollü bir şekilde polen gibi alerjenlerin giderek artan dozlarına maruz bırakılması yoluyla yapılıyor. 

Bu şekilde maruz kalma, zamanla bağışıklık sisteminin duyarsızlaşmasına, aşırı duyarlılığının azalmasına ve alerjik reaksiyonların azalmasına yardımcı oluyor. 

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

Ünlü profesörden tüm kadınlara: Güneş kremi kullanmayı bırakın! Ünlü profesörden tüm kadınlara: Güneş kremi kullanmayı bırakın! Haberi Görüntüle

BALI ALERJİ HAPIYLA ALANLARDA NE GÖRÜLDÜ?

Bir çalışmada, dört hafta boyunca her gün yerel olarak üretilen balı bir alerji hapıyla birlikte tüketen kişiler incelendi. 

Bu kişilerin, yalnızca alerji semptomları için ilaç alan kişilere kıyasla alerjik rinit semptomlarında önemli bir iyileşme yaşadığı görüldü.

Bahar aylarında neden alerji oluyoruz? Bahar alerjisi nasıl önlenir? Bahar alerjisi tedavi edilir mi? İşte bahar alerjisiyle ilgili bilmeniz gereken 11 şey Bahar aylarında neden alerji oluyoruz? Bahar alerjisi nasıl önlenir? Bahar... Haberi Görüntüle

İLTİHAP ÖNLEYİCİ ÖZELLİĞE SAHİP

Balın antiinflamatuar yani iltihabı önleyen özellikleri de alerjik rinit konusunda oldukça ilgi çekici. 

Flavonoidler ve fenolik asitler gibi çeşitli biyoaktif bileşikler içeriyor. 

Bu bileşikler vücuttaki iltihaplanmayı önleyerek çalışıyor.

Bu da alerjik reaksiyonun neden olduğu burun tıkanıklığı veya burun akıntısı gibi semptomların çoğunun azaltılmasına yardımcı olabiliyor. 

Baldaki polifenoller gibi antioksidanlar da, hücre hasarına neden olabilecek ve iltihaplanmayı artırabilecek dengesiz moleküller olan serbest radikalleri temizliyor. 

Bu da hücrelerin ve dokuların hasardan korunmasını sağlayabiliyor. 

Alerjik inflamasyonu azaltabiliyor. 

Ciğer ve bağırsakları temizliyor! Gözleri ayna gibi yapıyor! Hamileler yanına bile yaklaşmasın Ciğer ve bağırsakları temizliyor! Gözleri ayna gibi yapıyor! Hamileler yanına... Haberi Görüntüle

Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk çileklerde o ihtimal yüksek Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk... Haberi Görüntüle

HER BAL FARKLI DERECEDE ETKİ EDİYOR

Uzmanlar, balın menşeinin, işlenme şeklinin ve balın türünün farklılık gösterdiğini, dolayısıyla etkinliğinin etkilenebileceğini vurguluyor. 

Minimum düzeyde işleme tabi tutulan ve doğal bileşiklerinin çoğunu koruyan ham bal, potansiyel sağlık yararları nedeniyle tercih ediliyor.

Omega 3 nedir? Omega 3 takviyeleri ne işe yarar? Omega 3 takviyeleri herkes tarafından kullanılır mı? Omega 3'ün yan etkisi var mı? Omega 3 nedir? Omega 3 takviyeleri ne işe yarar? Omega... Haberi Görüntüle

ALERJİK RİNİTE KARŞI NE KADAR BAL TÜKETİLMELİ?

Ayrıca alerjik rinit belirtileriyle mücadele etmek için bal kullanmayı düşünüyorsanız tüketimine dikkat etmelisiniz. 

Araştırmalar herhangi bir etkinin oluşması için günlük vücut ağırlığının kilogramı başına 1 gram bal tüketilmesini öneriyor. 

80 kg ağırlığındaki bir kişi için bu, günde dört yemek kaşığı bal anlamına geliyor. 

Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para cezası da var Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para... Haberi Görüntüle

1 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLARA VERİLMEMELİ

Nadir fakat ciddi bir hastalık olan botulizm riski nedeniyle bir yaşın altındaki çocuklara ise bal verilmemeli. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading