Yandex Metrica

Bitter çikolata yemeyi seviyorsanız... Yapılan araştırmalar bitterin, kötü kolesterolü düşürdüğünü ortaya koydu!

Bitter çikolata yemeyi seviyorsanız... Yapılan araştırmalar bitterin, kötü kolesterolü düşürdüğünü ortaya koydu!

Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, bitter çikolata yemenin sağlık üzerindeki etkilerini ortaya çıkardı. Buna göre bitter, kötü kolesterolü düşürüyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:50

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolata ve kolesterol arasında bir baplantı var mı? İşte cevaplar...

Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur, felç riskini en aza indirir, doygunluk hissi verir, mutluluk hormonunu harekete geçirir. Bitter çikolatanın vücuda işte böyle birçok faydası var. 

Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve limonla birleşince turp gibi yapıyor Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve... Haberi Görüntüle

BİTTER İLE KOLESTEROL ARASINDAKİ BAĞLANTI İNCELENDİ

Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma ise yüksek kolesterol ile bitter arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. 30 ila 70 yaşları arasındaki 48 kilolu ve obez bireyi inceleyen araştırmacılar, bitter çikolata, kakao ve bademlerin, koroner kalp hastalığı riskinin belirteçleri üzerindeki etkilerini araştırmak için yola çıktı.

Denemenin ilk ayında, katılımcılar çalışmadaki yiyeceklerin hiçbirini yemedi. Sonraki dört haftalık dönemde günde sadece 42,5 gram badem yedi. Dördüncü periyotta ise, denekler 18 gram kakao tozu ile birlikte 43 gram bitter çikolata yedi.

Profesör Küçükusta'dan kafa karıştıran mamografi açıklaması! Taramanın kendisi... Profesör Küçükusta'dan kafa karıştıran mamografi açıklaması! Taramanın kendisi... Haberi Görüntüle

BİTTER ÇİKOLATA KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIYOR

Sonuçlar, bademlerin kendi başlarına kötü kolesterolü yüzde yedi oranında düşürdüğünü gösterdi. Araştırmacılar, enerji ihtiyaçlarını aşmadan yapılan bir diyete çikolatalı atıştırmalıkların dahil edilmesinin koroner kalp hastalığı riskini azaltabileceği sonucuna vardı. Araştırmalar, bitter çikolatalı atıştırmalıkları yemenin haftalar içinde kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olabileceğini gösterdi.

KÖTÜ KOLESTEROL KALBİ VURABİLİR
Yüksek kolesterol, kalp hastalığından felce kadar ciddi sağlık sorunları riskini artırabiliyor. Kötü kolesterol, atardamarları tıkayabilme ve kardiyovasküler problem riskini artırabilme gücüne sahip. Bu yüzden kontrol altında tutmakta fayda var. 

Tabi sırf faydalı diye durmadan bitter çikolata tüketmemek lazım. Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktar. Bu aşıldığı takdirde hem vücuda zarar verir hem de kilo alımına sebep olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading