Yandex Metrica

Az tuz yemek erken ölüm sebebi! Peki bu herkes için geçerli mi?

Az tuz yemek erken ölüm sebebi! Peki bu herkes için geçerli mi?

Özellikle yüksek tansiyonu olan kişilerde tuz tüketimi oldukça hassas bir konu. Sağlığı korumak için sınırlı şekilde alınması gereken tuz ile ilgili yeni yapılan bir araştırma ise kafaları karıştıracak türden. Öyle ki çalışmaya göre çok az tuz yemek, kalp yetmezliği hastalarında erken ölüm riskini artırabilir.

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Mutfaklarınızda mutlaka bir tuzluk bulunur. Bu baharat, yiyeceklerin lezzetini artırsa da, kalp sağlığınız içi pek de iyi olduğu söylenemez.

Uzmanlara göre yetişkinler günde bir çay kaşığından fazla tuz almamalı. Orta veya şiddetli kalp yetmezliği olan hastalar da günde iki gramın altında kalmalı. Bunun nedeni, tuzun içindeki fazla sodyumun kan basıncını yükseltebilmesi. Böyle bir durumda kalp yetmezliği ve kalp krizi gibi durumlar için zemin hazırlanmış olur. 

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

ÇOK AZ TUZ YEMEK ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Ancak yapılan yeni araştırmalar ise, çok az tuz yemenin kalp yetmezliği hastalarında erken ölüm riskini artırabileceğini gösteriyor. 

Araştırmacılar, önceki dokuz klinik çalışmanın verilerine bakarak, kalp yetmezliği hastalarında farklı seviyelerde sodyum kısıtlamalarının etkinliğini değerlendirdi. Çalışmalar yaklaşık 3.500 kalp yetmezliği hastasından elde edilen verilere sahipti.

Ekip, günde 2,5 gramın altında sodyum alımıyla kalp yetmezliğinden etkilenenlerin, bu eşiğin üzerinde bir hedefi olanlara kıyasla ölme olasılığının yüzde 80 daha fazla olduğunu buldu. Araştırmanın daha kısıtlayıcı kısımlarında, sodyum ödenekleri günde yaklaşık 1,2 ila 1,8 gram arasında değişiyordu. Uzmanlar daha kısıtlayıcı diyetleri takip eden hastalar arasında artan hastaneye yatışlara yönelik bir eğilim görmedi.

Çalışma, tuzu aşırı derecede kısıtlamak yerine güvenli bir tüketim düzeyi oluşturmaya odaklanılması gerektiğini gösteriyor.

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

TÜKETTİĞİNİZ TUZ MİKTARINI TAKİP EDİN

Marketlerden satın aldığınız hemen hemen her gıdada tuz gizlidir ve bu da toplam alımınızı takip etmeyi zorlaştırır.

Gizli tuz, yediğimiz tuzun yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor. Beslenme uzmanları tuz alımınızı kontrol altına almak için etiketlere bakmanızı ve 100 gram gıdada 1,5 gram veya daha fazla olan yüksek tuz içeriğine sahip gıdalardan kaçınmanızı öneriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading