Yandex Metrica

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu

Regl ağrıları bazı kadınların korkulu rüyası. Bu şiddetli ağrıların yaşanması ise uzmanlara göre beslenmeye bağlı. Özellikle bazı yiyecekler şikayetleri artırabilirken bazıları ağrıyı hafifleten gıdalar var.  İşte şiddetli regl kramplarını önleyen yiyecekler.

Sağlık

19.04.2024, 20:11

Ağrılı regl semptomlarını hafifletmenin sırrı, birçok çalışmanın daha önce işaret ettiği gibi, beslenmedeki küçük değişikliklerde gizli olabilir.

Kuzey Amerika Menopoz Derneği, adet günleri için yenilmesi ve kaçınılması gereken yiyecekler de dahil olmak üzere bir hayatta kalma rehberi sunuyor.

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

REGL DÖNEMLERİNDE YUMURTAYA AĞIRLIK VERİN

Bilim insanları, faydalı ve zararlı gıdaları belirlemek için diyet ve regl ağrılarını inceleyen çalışmaları analiz etti.

Sonuçlardan yola çıkarak kadınların somon, yumurta ve sebzeden zengin bir beslenmeyi hedeflemesi gerektiğini söylüyorlar. 

Buna göre kadınların regl dönemlerinde sık tükettiği tatlı, çikolata, fast food gibi gıdaların tüketiminden aslında uzak durmaları gerekiyor.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

İŞTE AĞRIYA YOL AÇAN YİYECEKLER

Yapılan araştırmalara göre regl dönemi ağrıları özellikle, omega-3 yağ asitleri açısından fakir ve şeker gibi işlenmiş gıdalardan zengin bir beslenmenin sonucu olabilir.

Bunun nedeni, şeker, tuz ve et gibi omega-6 yağ asitleri bakımından zengin gıdaların iltihabı teşvik etmesi, omega-3 yağ asitleri bakımından yüksek gıdaların ise iltihabı azaltması.

Aynı şekilde, kafein de kan damarlarının daralmasına, rahmin kasılmasına ve krampların daha da acı verici hale gelmesine neden olabileceğinden kahvenin de azaltılması gerekiyor.

O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü zorluyor O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü... Haberi Görüntüle

REGL BELİRTİLERİ NELERDİR?

Regl sancıları farklı şekillerde görülebiliyor.

  • Sancılar alt karın bölgesinde yoğunlaşabiliyor
  • Reglden 1 ila 3 gün önce başlayabilen ağrı, kanama başlangıcından 24 saat sonra en üst seviyeye ulaşıyor.
  • Ağrı kadına ağırlık hissi verebiliyor.
  • Bele yayılabiliyor ve uyuşukluk verebiliyor.
  • Bazı kadınlar ayrıca mide bulantısı, yumuşak dışkılama, baş ağrısı ve baş dönmesi yaşayabiliyor.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

SANCI NASIL HAFİFLETİLİR?

Herhangi bir rahatsızlığa bağlı olarak gelişmeyen adet sancısı evde uygulanabilecek birkaç basit tarifle geçebilir. 

  • Regl döneminden birkaç gün önce tuzlu, basit karbonhidratlı,işlenmiş ve kafein içeriği zengin yiyecek içecekleri azaltın. 
  • Papatya, melisa, pasiflora, zencefil gibi hafifletici ve rahatlatıcı bitki çayları için.
  • Sebze ağırlıklı ve hafif yiyeceklerle sindirim sisteminizi rahatlatın. 
  • Kısa ve düzenli yürüyüşler yapın.
  • Rahim ve çevresinde kan akışının hızlanmasını adet ağrılarının azalmasını sağlarken endorfin yani mutluluk hormonu artışıyla rahatlamanıza yardımcı olabilen pelvik taban egzersizleri yapın. 
İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Adet krampları her ay günlük yaşantınızı oldukça etkileyecek şekilde yoğun yaşanırsa, semptomlarınız giderek kötüleşirse veya önceden olmadığı halde 25 yaşından sonra şiddetli adet krampları yaşamaya başlarsanız, vakit geçirmeden bir uzmana başvurmanız gerekir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading