Yandex Metrica

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun süre devam ediyor

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun süre devam ediyor

Estetik operasyonlar eskiden sadece kadınlar tarafından yapılsa da günümüzde erkeklerin de tercih ettiği bir işlem. Ancak yapılan araştırmalara göre bu ameliyatlardan geriye kronik bir ağrı kalıyor. Üstelik erkekler bu durumdan daha muzdarip.

Sağlık

17.03.2024, 06:21

Estetik ameliyat olan çoğu kişi ameliyattan sonra ağrı veya acı gibi rahatsızlıkların çok kısa sürede biteceğini düşünür. Ama bu pek de doğru değil.

Norveçli araştırmacılar, yetişkinlere estetik cerrahi sonrasında uzun süreli kronik ağrı konusunda anket yaptı. Erkeklerin kadınlara göre beş kat daha fazla etkilenme olasılığının olduğu bulundu.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

8 KİŞİDEN BİRİ AĞRI ÇEKİYOR

Daha iyi görünmek için plastik cerrahın neşterine başvuran her sekiz kişiden biri, ameliyattan uzun süre sonra bile kronik ağrı çektiğini söyledi.

Sağlık ve Psikoloji Profesörü Silje Endresen Reme liderliğindeki araştırmacılar, bin 746 yetişkinle bir anket gerçekleştirdi ve katılımcılara estetik bir cerrahi işlem geçirip geçirmediklerini, ameliyat sonrası kronik ağrı yaşayıp yaşamadıklarını sordu.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

18-29 YAŞ ARASI ESTETİK ORANI FAZLA

Ankete katılanların tam olarak yüzde 10'u estetik ameliyat geçirdiklerini söyledi. Bunların dörtte biri 18 ila 29 yaşları arasındaydı ve dörtte üçü kadındı.

Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para cezası da var Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para... Haberi Görüntüle

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

ERKEKLER DAHA ÇOK AĞRI ÇEKİYOR

Kronik ameliyat sonrası ağrı erkeklerde kadınlara göre yaklaşık beş kat daha yaygındı. Ağrı yaşayanların üçte ikisi 18-29 yaş aralığındayken, diğer yaş gruplarındakiler çok daha az acı çekiyordu. Dört kişiden üçü tedaviye başvurdu; bu da etkilerin zayıflatıcı ve rahatsız edici olduğunu düşündürdü.

Estetik cerrahiden kaynaklanan kronik ameliyat sonrası ağrı konusunda kayda değer bir araştırma eksikliği var. Mevcut çalışmalar yalnızca meme ameliyatlarına odaklanıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading