Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya Ukrayna'nın Harkiv şehrini bombaladı! Düzenlenen İHA saldırısında 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti

Rusya Ukrayna'nın Harkiv şehrini bombaladı! Düzenlenen İHA saldırısında 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sivillerin hayatlarını kaybetmesi ile devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Harkiv şehrini 'Shahed' İHA'ları ile bombaladığını açıkladı. Düzenlenen saldırıda 3'ü çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

28.02.2024, 16:14

Rusya-Ukrayna savaşı, 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başladı.

24 Şubat 2022 tarihinden itibaren Rusya ve Ukrayna cephelerinde sayısız kayıp meydana geldi ve gelmeye devam ediyor.

Rusya ve Ukrayna arasında yaklaşık 2 yıldır devam eden şiddetli çalışamalarda bir çok sivil hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Türkiye'nin garantör ülke olarak araya girmesiyle birlikte Rusya ve Ukrayna heyetleri, ateşkes müzakereleri kapsamında İstanbul'da bir araya gelmişti.

Taraflar birçok konuda ılımlı tavır sergilediler fakat güvenlik garantileri konusunda anlaşma sağlanamadı.

Rusya-Ukrayna savaşı yaklaşık 2 yıldır şiddetli çatışmaların sahnesi olmaya devam ediyor.

İsrailli esirler Netanyahu'dan ümidi kesti: İntihara teşebbüs eden esir Kassam Tugayları tarafından kurtarıldı İsrailli esirler Netanyahu'dan ümidi kesti: İntihara teşebbüs eden esir Kassam... Haberi Görüntüle

RUSYA HARKİV'İ HEDEF ALDI! 3'Ü ÇOCUK 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın dün akşam yaptığı saldırıda Harkiv kentini hedef aldığını, 'Shahed' İHA'larıyla Harkiv kentine saldırı düzenlediğini, düzenlediği saldırı sonucunda 3'ü çocuk 7 kişi olmak üzere hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zelenski, hayatını kaybeden çocukların aynı aileden olduğunu açıkladı.

Hayatını kaybeden kişilerin birinin 7 yaşındaki Oleksiy, 6 yaşındaki Mykhailo ve 7 aylık bebek olan Pavlo'nun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Zelenski, ''Bu çocuklar henüz hayatı görmemişlerdi ama Rusların çılgınlığı sonucu öldürüldüler. Başka bir aile daha öldürüldü, bir adam ve eşi. Kurbanların yakınlarına başsağlığı diliyorum. Harkiv'deki kurtarma operasyonu devam ediyor. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu 4 kişi kurtarıldı. Düzinelerce insan tahliye edildi. Tüm hizmetler çalışıyor ve etkilenen herkes gerekli yardımı alacak'' ifadelerini kullandı.

İsrailli teröristler Kudüs'teki UNRWA binasını ateşe verdi: 'Personelin hayatı risk altında' İsrailli teröristler Kudüs'teki UNRWA binasını ateşe verdi: 'Personelin hayatı risk... Haberi Görüntüle

UKRAYNA CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR GELDİ

Harkiv Bölge Savcılığı, düzenlenen İHA saldırısı ile ilgili Rusya'nın evleri vurduğunu ve 15'ten fazla evin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Rusya'nın Ukrayna topraklarına 26 'Shahed' tipi İHA kullanarak saldırı düzenlediğini açıkladı.

Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından 18 İHA'nın imha edildiği bilgisi açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading