Yandex Metrica

STV'nin 'şike' yorumcusuna CHP'den cevap: 2023'te cumhurbaşkanı adayı değilsin

STV'nin 'şike' yorumcusuna CHP'den cevap: 2023'te cumhurbaşkanı adayı değilsin

İngiliz basınına verdiği demeçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde kendisini belediye başkanlığı görevinden azledeceğini savunan İmamoğlu'na partisi CHP'den cevap geldi: "İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir."

Politika

18.02.2024, 13:05

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Fenerbahçe'ye yönelik şike kumpası sırasında örgüt televizyonu STV'ye neredeyse her gün canlı bağlanarak Sarı Lacivertli takımı şike yapmakla suçlayan Ekrem İmamoğlu, kumpasın yıldönümü olan 3 Temmuz'u pas geçti. Fenerbahçe ya da Trabzonspor'a ilişkin herhangi bir paylaşım yapmayan İmamoğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olma başarısı gösteren Cengizhan Şimşek'i tebrik etmekle yetindi. 

Cumhurbaşkanı adaylığı için oldukça hevesli görünen ve kapalı kapılar ardında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Ekrem İmamoğlu, 22 Haziran'da İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarını Büyükada'da toplayıp onlara neden kendisinin aday olması gerektiğini uzun uzun anlattıktan sonra ikinci denemesini bu kez İngiliz basını üzerinden yaptı. 

İngiliz Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile yapılan röportajı 4 Temmuz günü yayınladı. Burada enteresan ifadeler kullanan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te yeniden seçilmesi durumunda kendisini belediye başkanlığı görevinden alabileceğini ileri sürerek "Seçim iptal eden zihniyet her şeyi yapabilir" dedi. 

Faik Öztrak

Ancak bu sözlere CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan dolaylı yalanlama geldi. Öztrak yaptığı açıklamayla İmamoğlu'na "2023'te aday değilsin" mesajı verdi. Öztrak, "Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir" dedi. Bu ifadeler İmamoğlu'nun muhtemel adaylığının CHP'de kesinlikle düşünülmediği şeklinde yorumlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da daha önce belediye başkanlarını görevlerinde kalması gerektiğini vurgulamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading