Yandex Metrica

Seçim yasasında yeni yol haritası belli oldu! Baraj yüzde 7 olacak

Siyasi Partiler ve seçim yasalarında değişikliği öngören düzenlemenin yol haritası belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak olan taslak, MHP ile birlikte teklife dönüştürülecek. Teklifin Mart ayı başında Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

Politika

23.01.2024, 22:02

AK Parti ve MHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı seçim yasası değişikliğinde sona gelindi. Düzenlemenin ana başlıkları netleşti.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

SEÇİM BARAJI YÜZDE 7 OLACAK

Öyle ki, seçim barajı yüzde 7'ye indirilecek. Siyasi partilerin seçime girebilmeleri için gerekli olan Meclis’te grup kurma şartı kaldırılacak.

Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim daha istifa etti! Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim... Haberi Görüntüle

HAZİNE YARDIMI İÇİN YÜZDE 3 ŞARTI DEVAM EDECEK

Partilerin, illerin en az yarısında örgütlenmeyi tamamlamaları koşulu yeterli olacak. Hazine yardımı için seçimde yüzde 3 oy alma koşulu devam edecek. Dar bölge, daraltılmış bölge ve ittifak içi baraj başlıkları ise düzenlemenin dışında bırakılacak. Teklifte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyuma yönelik teknik düzenlemeler de yer alacak.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

İL VE İLÇE SEÇİM KURUL BAŞKANLARININ SEÇİMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu'nu ilgilendiren maddeler de çalışmanın içinde olacak. Buna göre il ve ilçe seçim kurul başkanlarının seçiminde değişikliğe gidilecek. Seçmen kayıtlarıyla ilgili hukuki sorunlar giderilecek.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

MART AYI BAŞINDA MECLİSE SUNULMASI BEKLENİYOR

Teklife ilişkin sürecin yol haritası da netleşti. AK Parti’li kurmaylar, öncelikle teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Daha sonra MHP ile birlikte teklife son şekli verilecek. Meclis’teki siyasi partilerle de paylaşılacak olan teklifin mart ayı başında Meclis’e sunulması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading