Yandex Metrica

Sahibinden 5+1: DEVA, Gelecek ve TDP de ittifaka katılıyor

Sahibinden 5+1: DEVA, Gelecek ve TDP de ittifaka katılıyor

Davutoğlu, Babacan ve Sarıgül beklendiği gibi Millet İttifakı'na resmen katılacak. HDP ise Kılıçdaroğlu ile Akşener'in yönettiği koalisyonun gizli ortağı olmaya devam edecek.

Politika

23.01.2024, 18:09

CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı, çok yakında resmen 3 partinin daha katılımıyla 5'li koalisyona dönüşecek. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mustafa Sarıgül, aynı çatı altında hareket etmek için yeşil ışık yaktı. HDP'nin de gizli üye olduğu ittifak, bundan sonra yoluna 5+1 grubu olarak devam edecek. 

AK Parti'den oy koparma umuduyla çıktıkları yolda hüsrana uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, anketlerde oy oranlarının yüzde 0,5 ile yüzde 1,5 bandında gezindiğini görünce çareyi Kılıçdaroğlu ile Akşener'e yanaşmakta buldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bir süre önce biraraya geldiği iki isim, Millet İttifakı çatısı altında buluşma projesine yeşil ışık yaktı. Kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmayan durum, 'malumun ilanı' olarak yorumlandı. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

ADRESLERİNİ BULDULAR

'Liderine ihanet ettikleri' yönünde sokakta yoğun eleştirilere muhatap olan Davutoğlu ile Babacan dışında Millet İttifakı için gönüllü olan bir başka isim, iktidara geldiğinde ofsayt kuralını kaldıracağını vaat eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Davutoğlu, Babacan ve Sarıgül'ü yanına alan Kılıçdaroğlu ile Akşener'in yakında 5'li koalisyon projesini resmen açıklaması bekleniyor. 

HDP ise 5'li koalisyona sürecin başından beri olduğu gibi dışarıdan destek verecek. 'Kürt sorunu' kavramını yeniden ortaya atan Kılıçdaroğlu'na hapisteki Selahattin Demirtaş'ın verdiği destek, CHP'nin Abant toplantısındaki anayasa taslağına 'eyalet' ve 'yerel vergi' kavramlarını koyması, Akşener'in Diyarbakır'da PKK'lı teröristler için düzenlenen sergiye çelenk göstermesi, bu ittifakın tezahürleri olarak görülüyor. HDP şimdi örtülü ittifakı fırsata çevirerek Suriye'ye yönelik operasyonları durdurma kampanyası konusunda CHP ve İYİ Parti'den destek almayı ve PKK/YPG'ye daha fazla silahlanmak için zaman kazandırmayı umuyor. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

İNCE YEŞİL IŞIK YAKMADI

'Terör örgütüne nefes' anlamına gelecek bu kampanyaya Millet İttifakı'nın çiçeği burnunda üyeleri Davutoğlu ile Babacan'ın ne diyeceği merakla bekleniyor. Bu arada son seçimlerde Millet İttifakı ile işbirliğine giden Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin 2023'te de benzer şekilde hareket edeceği ve seçime ittifak çatısı altında gireceği belirtiliyor. Ancak bu partilerden koalisyona ilişkin açık bir mesaj henüz gelmiş değil. CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ise Millet İttifakı ile birlikte poz vermek istemediği kaydediliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading