Yandex Metrica

Polonya Cumhurbaşkanı, Beştepe'de

Polonya Cumhurbaşkanı, Beştepe'de

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Türkiye ile bir dizi anlaşma imzalamak üzere Ankara'da. Erdoğan'ın resmi törenle karşıladığı Duda'nın çantasında 'SİHA alımı' var.

Politika

23.01.2024, 17:30

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan ile Duda, daha sonra başbaşa görüşmeye geçti. 

İkili temasın ardından heyetlerarası görüşmenin yapılması ve iki ülke arasında önemli anlaşmaların imzalanması bekleniyor. Bu anlaşmalar arasında Polonya'ya silahlı insansız hava aracı satışı var. Baykar firmasınca üretilen ve Suriye, Libya, Azerbaycan cephelerinde Rus savunma sistemlerine karşı büyük başarılar elde eden Bayraktar TB2 SİHA'lardan Polonya'da 24 adet ihraç edilecek. 

400 milyon dolarlık SİHA anlaşması dışında Polonya ile askeri işbirliğine yönelik mutabakata varılması da muhtemel görülüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

BUNLAR GERÇEK SİLAH

Geçtiğimiz günlerde Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Türkiye'den insansız hava araçları satın alacaklarını açıklamış, Bayraktar TB2'lerden şöyle bahsetmişti: "Bu, gerçek bir silah. Avrupa'nın doğusunda, savaşlarda kendini kanıtladı. Aynı şekilde Orta Doğu'da kullanıldı." 

Satın alım hamlesi Avrupa medyasında da ses getirmişti. Çek haber sitesi Echo24, Rusya'yı tehdit olarak gören Polonya'nın Türkiye’den SİHA almasının 'mantıklı' bir hamle olduğunu belirterek, "Türkiye bir silah süper gücü olarak rolünü teyit ediyor. Türk silahlarını satın alan devletlerin sayısının artması beklenebilir" diye yazmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading