Yandex Metrica

Orhan Miroğlu kimdir? Orhan Miroğlu kaç yaşında ve nereli?

Orhan Miroğlu kimdir? Orhan Miroğlu kaç yaşında ve nereli?

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kimdir? Orhan Miroğlu aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

23.01.2024, 17:51

 AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)) üyeleri arasında yer alan Orhan Miroğlu’nun hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Orhan Miroğlu kimdir? Nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Orhan Miroğlu’nun hayatı ve biyografisi... 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

ORHAN MİROĞLU KİMDİR? 

11 Mart 1952 tarihinde Mardin’in Gelinkaya ilçesinde dünyaya gelen Orhan Miroğlu, lisans eğitimini Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamlayarak, 1980 yılında mezun olmuştur. 

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbesinde tutuklanan Miroğlu, 1988 yılına kadar Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu olarak kalmıştır. 

1992 yılında ise Musa Anter’e düzenlenen suikastta yaralı olarak kurtulan Orhan Miroğlu, aynı yıl tedavi amacıyla Ankara’ya gelmiştir. 

Pek çok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından insan hakları ve temel özgürlükler konusundaki katkılardan dolayı ödüle layık görülen Miroğlu, aynı zamanda Uluslararası Af Örgütü üyesidir. Orhan Miroğlu, ayrıca Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün Tarih ve Toplumsal Hafıza Koordinatörlüğü görevini de yürütmektedir. 

Orhan Miroğlu’nun tarih ve toplumsal hafıza üzerine kaleme aldığı ve anı türünde yazılmış 10 kitabı bulunmaktadır. 

Orhan_Miroğlu_kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) 25. ve 26. dönemlerde Mardin Milletvekili seçilen Miroğlu, 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde ise MKYK üyeliğine seçilmiştir. 

İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilen Orhan Miroğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

ORHAN MİROĞLU’NUN YAYINLANMIŞ BAZI KİTAPLARI 

Çapraz Ateşte İki Halk Türkler ve Kürtler - 2005 

O'na Zarfsız Kuşlar Gönderin 

Kuşatmadan İnfaza / Musa Anter Cinayet - 2012

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading