Yandex Metrica

Mustafa Şentop kimdir? Mustafa Şentop'un Hayatı ve Biyografisi

Mustafa Şentop kimdir? Mustafa Şentop'un Hayatı ve Biyografisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop kimdir? Mustafa Şentop kaç yaşında, nereli ve ne zaman TBMM Başkanı oldu?

Politika

09.04.2024, 03:42

2019 yılında >Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevine seçilen ve halen bu görevini yürütmekte olan Mustafa Şentop’un hayatına dair ayrıntıları sizler için derledik. Peki Mustafa Şentop kimdir? Kaç yaşında ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Mustafa Şentop’un hayatı ve biyografisi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR? 

6 Ağustos 1968 tarihinde Tekirdağ'da hayata gözlerini açan Mustafa Şentop, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur. Yüksek öğrenimine ise Marmara Üniversitesi’nde devam eden Şentop, önce yüksek lisans ve ardından da doktora programında hukuk alanında yaptığı akademik çalışmalarını tamamlayarak doktor unvanını almıştır. 

Akademik çalışma hayatına ise 1993 yılında başlayan Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Daha sonra sırasıyla 2002 yılında doktor, 2005 yılında doçent ve 2011 yılında da profesör unvanını alan Şentop, Marmara Üniversitesi dışında pek çok üniversitede ise lisans ve lisans üstü seviyelerde çeşitli dersler vermiştir.  

Mustafa Şentop, ayrıca Marmara Üniversitesi bünyesinde çeşitli idari görevlerde de bulunmuştur. 

Öğrencilik dönemlerinden itibaren çeşitli dergilerde yazarlık başta olmak üzere yöneticilik ve editörlük gibi görevler de yapan Şentop, akademik alanda yayın yapan dergilerde ise yayın kurulu üyeliği, hakemlik ve editörlük gibi görevlerde bulunmuştur. 

Mustafa Şentop, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) ise İstanbul Başkanlığı görevini yürütmüştür. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

MUSTAFA ŞENTOP’UN SİYASİ KARİYERİ 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilen Mustafa Şentop, 2012 yılında başladığı AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini 2015 yılına kadar yürütmüştür. 

Ayrıca Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevini de yürüten Mustafa Şentop, 24, 25 ve 26. dönemlerde AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapmıştır.  

Mustafa_Şentop_kimdir

24. dönemde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mensubu olduğu AK Parti'yi temsilen görev alan Şentop, 26. dönemde ise Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür.  

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

MUSTAFA ŞENTOP NE ZAMAN TBMM BAŞKANI OLDU? 

2018 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde AK Parti’den 27. dönem Tekirdağ Milletvekili seçilerek tekrar meclise giren Mustafa Şentop, aynı dönemde TBMM’de Başkanvekili olarak görevine devam ederken 24 Şubat 2019 tarihinde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29. Başkanı olarak seçilmiştir.  

7 Temmuz 2020 tarihinde yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçilen Mustafa Şentop, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.  

TBMM Başkanlığı görevini halen yürütmekte olan Şentop, evli ve dört çocuk babasıdır. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

MUSTAFA ŞENTOP’UN SOSYAL MEDYA HESAPLARI 

Mustafa Şentop Instagram hesabı: >https://www.instagram.com/mustafasentop

Mustafa Şentop Twitter hesabı: >https://twitter.com/MustafaSentop

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading