Yandex Metrica

Sitede Ara

Mücahit Birinci kimdir? Mücahit Birinci kaç yaşında ve nereli?

Mücahit Birinci kimdir? Mücahit Birinci kaç yaşında ve nereli?

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci kimdir? Mücahit Birinci kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

01.05.2024, 21:21

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri arasında yer alan Mücahit Birinci’nin hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Mücahit birinci kimdir? Hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Mücahit Birinci’nin hayatı ve biyografisi... 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

MÜCAHİT BİRİNCİ KİMDİR? 

25 Eylül 1974 tarihinde Rize'de dünyaya gelen Mücahit Birinci, İlk ve orta öğrenimlerini İstanbul’da tamamlamıştır. Birinci, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak 1998 yılında mezun olmuştur. 

Aynı zamanda Yeşilay Beylikdüzü Şubesi’nin yönetim kurulu üyesi olan Mücahit Birinci, pek çok fikir dergisinde denemeler yazmış ve televizyon programlarına ise yorumcu olarak katılmıştır.  

Siyasi kariyerine 2012-2014 yıllar arasında Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkan yardımcılığı görevi ile başlayan Birinci, 2014 yılında Ak Parti’den Beylikdüzü meclis üyesi olarak seçilmiştir.  

Mücahit_Birinci_kimdir

Daha sonra 5 yıl kadar Beylikdüzü Ak Parti meclis grup başkan vekilliği görevini yürüten Mücahit Birinci, 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde ise MKYK üyeliğine seçilmiştir. 

AK Parti MKYK üyeliği görevine halen devam etmekte olan Mücahit Birinci, evli ve iki çocuk babasıdır.  

Avukat olarak çalışma hayatına devam etmekte olan Birinci, ayrıca İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading