Yandex Metrica

Millet İttifakı uluslararası aktörleri mi bekliyor? 2023 adayı imâ yoluyla bile gündeme gelmemiş

Millet İttifakı uluslararası aktörleri mi bekliyor? 2023 adayı imâ yoluyla bile gündeme gelmemiş

2023 seçimlerine 1,5 yıldan az bir süre kaldı ama Millet İttifakı halen bir isim üzerinde uzlaşamadı. İşin ilginç yanı, liderlerin oturduğu masalarda bu konu 'imâ yoluyla bile' gündeme gelmemiş.

Politika

23.01.2024, 18:47

Millet İttifakı masasında CHP'den 'oy oranına bakılmaksızın eşit sandalye' talep eden Ahmet Davutoğlu, 'vekillik için dilencilik yaptığı' eleştirileri yükselince çark etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun reddetmediği pazarlığı kendi yayın organında yalanlamayı tercih eden Gelecek Partisi Genel Başkanı, "Liderlerle görüşmelerde vekil paylaşımı, aday isimlerdirmesi gibi konular kesinlikle gündeme gelmedi. Tek hedefimiz ilkeler temelinde işlevsel bir ittifakın inşasıdır" dedi. 

Davutoğlu'nun Karar gazetesine verdiği demeçte "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu ima yoluyla bile gündeme gelmedi" demesi, Millet İttifakı'ndaki kafa karışıklığını bir kez daha açığa vurdu. Seçimlere 1,5 yıldan daha az bir süre kalmasına rağmen hâlâ ortak bir aday Türkiye'ye duyurulamadı. İYİ Parti ile ittifak içerisinde kriz yaşayan CHP'nin bu sorunu çözmek için ne zaman harekete geçeceği merak konusu. 

Millet İttifakı'nın net bir proje olarak açıklayabildiği tek 'çatı kavram', parlamenter sistem tasavvurundan ibaret kaldı. Parlamenter sistem konusunda rahatlıkla uzlaşan muhalefet, aynı eşgüdümü cumhurbaşkanı adayı meselesinde sergileyemiyor. 

CHP içerisinde Ekrem İmamoğlu ile sıkı bir rekabete girişen genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığı konusunda Millet İttifakı'ndan henüz net bir destek alabilmiş değil. 2023 seçimleri için en temel konuda yaşanan bu aksaklık pek çok vatandaşın aklına şu soruyu getiriyor: Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını açıklamak için uluslararası aktörlerin kararını mı bekliyor?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading