Yandex Metrica

Meral Akşener, Selahattin Demirtaş'ın 'Öcalan' çağrısını duydu mu?

Meral Akşener, Selahattin Demirtaş'ın 'Öcalan' çağrısını duydu mu?

Hükümetin Öcalan'ı serbest bırakmaya hazırlandığını iddia eden İYİ Parti lideri Akşener, bir dönem sıcak mesaj yolladığı Selahattin Demirtaş'ın şu son açıklamasına ne diyecek merak ediliyor: "İmralı'da Öcalan'a yönelik tecridi kaldırın!"

Politika

19.03.2024, 09:54

Onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği Kobani Olayları'nın azmettiricisi HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden basına yine demeç verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" sözleri hakkında konuşan Demirtaş, hükümetin teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı tecrit altında tuttuğunu ve Öcalan üzerindeki kısıtlamanın kaldırılması gerektiğini ileri sürdü. 

Yeni Yaşam gazetesine verdiği demeçte Öcalan'ın düzenli olarak ailesi ile görüştürülmesi gerektiğini savunan Demirtaş'ın bu sözlerinin ardından gözler, hükümeti İmralı canisini serbest bırakmaya hazırlanmakla suçlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çevrildi. 

Demirtaş'la iki yıl önce girdiği 'kahvaltı' diyaloğu sonrası sıcak mesajlarını sürdüren Akşener, Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini savunmuştu. Aynı Demirtaş, bir kez daha "Öcalan'a tecriti kaldırın" çağrısında bulundu. Hükümeti İmralı'ya yönelik uçun bir iddia ile suçlayan Akşener'in, Öcalan çağrısı sonrası Demirtaş'a bakışının ne yönde değişeceği merak konusu. 

Akşener dün sosyal medya hesabında şu mesajı yazmıştı: "Sayın Erdoğan seni şimdiden uyarıyorum. Eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için "İmralı'dakini" çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın! Böyle bir hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun."

Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'de milletvekilleri geçtiğimiz günlerde HDP'lilerle Meclis çatısı altında bir araya gelerek ortak açıklama yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading