Yandex Metrica

Sitede Ara

Meral Akşener kimdir? Meral Akşener kaç yaşında ve nereli?

Meral Akşener kimdir? Meral Akşener kaç yaşında ve nereli?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kimdir? Meral Akşener kaç yaşında, aslen nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

26.04.2024, 23:05

Kurucusu olduğu İYİ Parti’nin Genel Başkanlığı görevini yürütmekte olan Meral Akşener’in siyasi hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Meral Akşener kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Meral Akşener’in hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER KİMDİR? 

18 Temmuz 1956 tarihinde İzmit’in Gündoğdu ilçesinde dünyaya gelen Meral Akşener, lise eğitimini 1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi’nde tamamladıktan sonra lisans öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamlayarak 1979 yılında mezun olmuştur. 

Çalışma hayatına 1979-1982 yılları arasında öğretmenlik yaparak başlayan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde ise araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 

Lisansüstü eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde devam eden Meral Akşener, önce yüksek lisans ardından da doktora programındaki akademik çalışmalarını tamamlayarak doktor unvanını almıştır. 

Daha sonra Yıldız Teknik, Kocaeli ve Marmara Üniversiteleri'nde Öğretim Üyesi olarak ders veren Akşener, ardından Kocaeli Üniversitesi'nin İnkılap Tarihi Bölümü’nde ise Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 

Meral Akşener, ayrıca Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın da kuruluşunu gerçekleştirmiş ve başkanlığını yürütmüştür. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER’İN SİYASİ HAYATI 

Siyasi hayatına 1994 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi’nin (DYP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak başlayan Meral Akşener, ilk kez 1995 yılında gerçekleşen genel seçimlerde DYP’den Kocaeli milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Akşener, 3 Kasım 1996 tarihinde dönemin içişleri bakanı Mehmet Ağar’ın istifası sonrası İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiş ve böylelikle Türkiye tarihinin ilk kadın İçişleri Bakanı olmuştur. 1997 yılında görev süresi sona eren Meral Akşener, 1999 yılında gerçekleşen genel seçimlerde ise DYP’den bu kez İstanbul milletvekili seçilerek meclise girmiştir. 

2001 yılında ise Milliyetçi Hareket (MHP) Partisi’ne katılan Meral Akşener, 2007 yılında gerçekleşen genel seçimlerde de MHP’den 23. dönem İstanbul milletvekili seçilmiştir. 

Akşener, 2011 yılında gerçekleşen milletvekili genel seçimlerinde MHP’den 24. dönemde tekrar İstanbul milletvekili seçilmiş ve bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekilliği görevinde de bulunmuştur. 

Meral_Akşener_kimdir

2015 yılında gerçekleşen seçimlerde partisinden aday gösterilmeyen Meral Akşener, 2016 yılının Eylül ayında ise Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilmiştir. 

İhracından bir yıl sonra da 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener, 26 Ekim 2017 tarihinde de İYİ Parti’nin Genel Başkanı seçilmiştir. 

İyi Parti Genel Başkanlığı görevini halen yürütmekte olan Akşener, evli ve bir çocuk annesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading