Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu 'siyasi suikast' söylemiyle CHP'deki rakiplerini tehdit ediyor

Kılıçdaroğlu 'siyasi suikast' söylemiyle CHP'deki rakiplerini tehdit ediyor

Tepeden tırnağa FETÖ operasyonu kokan 'siyasi suikast' söyleminin, 2023 seçimleri yolunda Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki muhtemel rakiplerine gözdağı girişimi olduğu iddia ediliyor.

Politika

23.01.2024, 18:07

'Siyasi cinayet' söylemi konusunda 15 Temmuz öncesine dönen Kılıçdaroğlu'nun bu sufleyi kimden aldığı merak konusu. Çevresindeki danışmanları FETÖ üyeliğinden tutuklanmış CHP Lideri'ne Pensilvanya'dan gelen talimatların sorunsuz şekilde ulaşmaya devam ettiği iddia ediliyor. 

ABD'deki FETÖ 'imam'larıyla irtibatta olan bir genel başkan yardımcısının, CHP Lideri'ne haftalık bilgi verdiği, partinin belirlenen yol haritası doğrultusunda hareket ettiği ileri sürülüyor. 

Türk halkının FETÖ konusundaki hassasiyeti ortadayken Kılıçdaroğlu'nun örgüte vaat üstüne vaat vermesindeki motivasyonun nedeni henüz netleşmese de, 'suikast' söyleminin bir plan doğrultusunda ortaya çıktığına kesin gözüyle bakılıyor. 

Millet İttifakı bileşeni bir siyasi aktöre yapılacak saldırıdan medet uman Kılıçdaroğlu, tüm sorumluluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na yönelterek bir taşla iki kuş vurmak istiyor. 

Hedeflerden biri, suikast nedeninin Erdoğan'ın söylemleri olduğu propagandasını yayarak yurtdışındaki 'dost halkası'nı genişletmek. İkinci hedef ise cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda çok yakında Ekrem İmamoğlu ile başlayacak kavgayı gündemden düşürerek parti tabanını kendi adaylığı konusunda konsolide etmek. 

Pensilvanya kaynaklı suikast planında hedef ismin belli olup olmadığı tabii ki bilinmiyor. Ancak planı uygulama safhasında terör örgütü PKK'nın kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şehirlerdeki PKK yandaşlarına "Bulabildiğiniz her hedefe yönelik eylem yapın" talimatı veren elebaşı Duran Kalkan'ın, kendi ifadesiyle 'AKP-MHP faşizmini bitirmek için' yazılacak her senaryoda rol almaya istekli olduğu görülüyor.  

Henüz tasarım safhasında olduğu belli olan plan için 'toplum psikolojisini hazırlama' görevi Kılıçdaroğlu'na verildi. Kandil-FETÖ ortaklığıyla önümüzdeki günlerde icra aşamasına geçilmesi beklenen suikast senaryosunun, güvenlik birimleri tarafından çözülemezse hedefe doğru adım adım gerçek olmasından korkuluyor. Planı kurgulayanların kimi hedefleyeceğini anlayabilmek için öncelikle şu soruyu sormak gerekiyor: Hangi siyasinin saldırıya uğraması Erdoğan'a en çok zararı verir?

Mevcut tablo, Kılıçdaroğlu'nun CHP içerisindeki rakiplerinin sıkı şekilde korunması gerektiğini gösteriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading