Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'ndan çok tehlikeli sözler: Siyasi cinayetler olabilir!

Kılıçdaroğlu'ndan çok tehlikeli sözler: Siyasi cinayetler olabilir!

FETÖ'yü yeniden devlet kadrolarına sokmayı vâdeden Kılıçdaroğlu, "Seçimler öncesi siyasi cinayetlerden endişe ediyorum" diyerek yanyana durduğu terör örgütlerine adres gösterdi.

Politika

05.02.2024, 13:00

PKK elebaşı Duran Kalkan'ın "AK Parti-MHP faşizmine karşı mücadeleyi sokaklara taşıyalım" çağrısı sonrası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan çok tehlikeli bir çıkış geldi. Millet İttifakı'nın yayın organı Karar gazetesine verdiği röportajda CHP Lideri, 2023 seçimleri öncesi terör örgütlerine adeta yöntem gösterdi. 'Belli kişilere suikast düzenleneceği' iddiasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi rant uğruna Türkiye'yi 90'ların karanlık ortamına taşıma niyeti çok tehlikeli bulunuyor. 

Hükümetin taban desteğini kaybetmekte olduğunu, bu nedenle gerilimi tırmandıracağını iddia eden Kılıçdaroğlu, barikat-hendek terörüne karşı 2015 Temmuz'unda PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı da gözler önüne serdi. 

"(Erdoğan) Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Bütün tahriklere rağmen bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye'de yaşanmaz. Siyasi cinayetlere ilişkin kaygılarım var" diyen Kılıçdaroğlu, gazeteci Elif Çakır'ın '7 Haziran-1 Kasım' sürecini hatırlatmasıyla şu yorumu yaptı:

"Kaygılarım var evet. Yani Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor."

Türkiye'nin güvenliği için yapılan operasyonları 'seçim yatırımı' olarak gören Kılıçdaroğlu, geçmişte siyasi suikastleri bir süredir yanyana pozisyon aldığı Fetullahçı Terör Örgütünün işlediğini unuttu. 2002 yılında Necip Hablemitoğlu ve 2007'de Hrant Dink cinayetlerini Kılıçdaroğlu'nun yeniden devlet kadrolarına sokmayı vâdettiği FETÖ üyelerinin gerçekleştirdiği biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun Karar gazetesindeki 'suikast' imasını, saldırı hazırlığındaki terör örgütlerinden aldığı sufleyle yapıp yapmadığı şimdilik meçhûl. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading