Yandex Metrica

Kibir nedir, işte budur: Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'ndan ibretlik sözler

Kibir nedir, işte budur: Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'ndan ibretlik sözler

AK Parti'de iken oturdukları makamları hak ederek kazandıklarını savunan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, kendilerine verileni kendilerinin aldığını sanmaya devam ediyor.

Politika

23.01.2024, 19:36

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, AK Parti üyesi oldukları yıllar boyunca kendilerine verileni kendileri almış gibi davranmaya devam ediyor. Şimdi ayrı partilerde siyasi hayatlarına devam eden iki isim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün kullandığı ifadelere beyin yakan cevaplar verdi. 

"Onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, bir irade onları oraya getirdi ama onlar bunun kıymetini bilemedi" diyen Erdoğan'a cevabında DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Cumhurbaşkanı'nın kendisini henüz 35 yaşında bakan koltuğuna oturttuğunu unutarak destansı bir kibirle "Beni o makama milletin iradesi getirdi" dedi. 

Geçmişte Erdoğan tarafından başbakan olarak atanmış Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ise kendisine yakışan devasa kibriyle "Biz olmasak Tayyip Erdoğan bir hiçti" şeklinde beyanda bulundu.

Gelecek yılki seçimlerde milletvekili olabilmek için Altılı Masa'da CHP'ye muhtaç durumda olan iki isim, Saadet Partisi ile birlikte üçlü ittifak kurmayı beceremeyip karşılıklı kavgaya tutuşmuştu. Davutoğlu ve Babacan son açıklamalarıyla yeniden Erdoğan karşıtlığında birleşerek buzları eritmiş oldu. 

1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'nin aldığı yüzde 49'luk oyu kendisine mâl etmekte ısrar eden Davutoğlu, kurduğu Gelecek Partisi'ni daha yüzde 1'e bile ulaştıramadı. Babacan'ın DEVA Partisi ise anketlerde yüzde 1 ilâ 2 arasında dalgalı bir seyir izliyor. 

İki isim son olarak, İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesinin uygun olduğu yönündeki Danıştay kararına tepki göstermiş, Türk aile yapısının temeline dinamit döşeyen bu düzenlemenin yılmaz savunucusu olacaklarını bir kez daha ilan etmişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading