Yandex Metrica

Jetonlu oyuncak nerede? CHP'liler Bay Kemal'in Amerikalı danışmanını merak ediyor

Jetonlu oyuncak nerede? CHP'liler Bay Kemal'in Amerikalı danışmanını merak ediyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye gururla 'Amerikalı danışmanım' diyerek tanıttığı Jeremy Rifkin, İstanbul'a gelmeye tenezzül etmediği toplantıdan beri kayıplarda. CHP Lideri'nin epeydir 'danışmadığı' Rifkin, bir ajansla anlaştı; parasını ödeyen herkesle konuşuyor.

Politika

23.01.2024, 20:54

Seçimi kazanması halinde içerisinde 'Türk' olmayan bir anayasa hazırlığında olan Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikalı danışmanını çoktandır unuttu. CHP Lideri'nin 3 Aralık 2022 tarihinde düzenlediği İkinci Yüzyıla Çağrı programında konuşan ve salonu kısa sürede uyutan 'onur konuğu' Jeremy Rifkin, o tarihten buyana ortalıkta görünmedi. 

CHP'yi tek konferans için 100 bin doların üzerinde söğüşlediği iddia edilen Rifkin, para karşılığı konferans vererek hayatını kazanıyor. ABD ve İngiltere'den 300 milyar dolar 'temiz' tefeci parası getireceği vaadiyle Türkiye'de uzun süre gündemde kalan Kılıçdaroğlu'nun Rifkin'i neden hâlâ Türk topraklarına getiremediği merak konusu. 

Jeremy Rifkin hizmet aldığı ajans vasıtasıyla dünyanın her yerine para karşılığı konuşuyor.

Takipçilerinin gözünü boyama amacındaki Kılıçdaroğlu'nun 'Amerikalı danışmanım' diyerek lanse ettiği Jeremy Rifkin, 3 Aralık'taki toplantı için Türkiye'ye gelmeyi reddetmiş ve muhalif kitleye vidyo konferans yöntemiyle seslenmişti. 

Dünyadaki tüm ineklerin öldürülmesini ve insanların protein ihtiyacını yapay et tüketerek gidermesini isteyen Rifkin, menajerlik ajansı üzerinden herkesle konuşabiliyor. Parası ödendiği takdirde isteyen herkesle 20'şer dakika Zoom toplantısı gerçekleştiren fütürist yazar, buna ilişkin hizmet veren bir ajansın müşterisi durumunda. 

'International Speakers Bureau' adlı ajans, dünyaca ünlü simaların konuşarak para kazanmasını sağlıyor. Buna ABD'nin eski başkanları Barack Obama ve Bill Clinton da dahil. Hâl böyleyken CHP'li vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na şunu soruyor: Jeremy Rifkin nerede? Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanının işine son mu verdi?


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading