Yandex Metrica

İYİ Parti'de yine lağım patladı: Lütfü Türkkan genel başkanına ilham oldu

İYİ Parti'de yine lağım patladı: Lütfü Türkkan genel başkanına ilham oldu

Şehit ailesine galiz küfür eden Lütfü Türkkan, sonunda genel başkanına da ilham oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM kürsüsünden tüm AK Parti'lilere 'ahmaklar sürüsü' dedi.

Politika

23.01.2024, 20:12

Şehit ailesinin kulağına eğilip "Senin bacını s.kerim" diye küfreden Lütfü Türkkan kendi genel başkanına da ilham verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK üyelerine 'ahmak' dediği için mahkemede yargılanan Ekrem İmamoğlu'ndan bahsederken AK Parti'li vekillerin tamamına 'ahmak' dedi. 

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "Sayın Erdoğan'a harbiden çok acıdım. Bu kadar ahmaklar sürüsünü yanında nasıl topladı! Bakanımsı troller, milletvekilimsi troller 'Operasyonu Meral Akşener yaptı' diyorlar" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de 'her şeyin içine tükürüldüğünü', 'bütün sistemin içine tükürüldüğünü', Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'bir kamyon dolusu ahmağın elinde oyuncak olduğunu' ileri süren İYİ Parti Genel Başkanı, İYİ Parti olarak amasız, fakatsız Ekrem İmamoğlu'nun yanında olacaklarını kaydetti.

İktidarın CHP'li belediye başkanlarını kıskandığını ileri süren Akşener, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın da bir ön kesme hamlesi olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şiir okuduğu için hapse yollandığı dönemde onun yanına koştuğunu iddia eden Akşener, "Şimdi de İstanbullunun iradesine vurulmaya çalışılan darbeye karşı, tıpkı 2019'daki gibi Ekrem kardeşimizle omuz omuza durmaya Saraçhane'ye gittim" dedi. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili olduğu dönem Lütfü Türkkan, Meral Akşener'in Bingöl gezisi sırasında şehit yakını Tahir Gümren'e küfretmişti. 

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN TEPKİSİNE CEVAP YOK

"Linç edilmeye çalışıldığında nasıl Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanına koştuysam bu defa da Ekrem İmamoğlu'nun yanına koştum. Bugüne kadar meydanı boş buldukları için her şeyi yaptılar. Ama şimdi Saraçhane'de meydanın boş olmadığını gördüler" ifadelerini kullanan Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İçişlerimize karışmayın" şeklindeki tepkisi hakkında yorum yapmadı. 

14 Aralık akşamı Almanya'dan apartopar İstanbul'a gelerek İmamoğlu'na karşı üzerine basa basa "16 milyon İstanbulluya hizmet et" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına kancayı takmış Akşener'i de şöyle uyardı: "Bir parti, başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. İmamoğlu ve Yavaş görevinin başındadır."

CHP'li İmamoğlu, mahkeme kararının açıklanmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu'na haber vermeden Saraçhane'de Meral Akşener'le birlikte miting düzenlemişti. 

Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu 14 Aralık akşamı Saraçhane'deki İBB binası önünde miting yapmıştı. Mitingin Kemal Kılıçdaroğlu'na haber verilmediği ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading