Yandex Metrica

Sitede Ara

İngilizler de fark etti: Altılı Masa dağılmanın eşiğinde, çay bile içmiyorlar

İngilizler de fark etti: Altılı Masa dağılmanın eşiğinde, çay bile içmiyorlar

CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan kriz çözüme kavuşacak gibi görünmüyor. Durum İngiliz Financial Times gazetesinin de dikkatinden kaçmadı. Gazete, liderlerin artık birlikte çay bile içmediğine dikkat çekiyor.

Politika

23.01.2024, 19:50

Dağılmanın eşiğine gelen Altılı Masa'nın vaziyeti İngilizlerin de dikkatinden kaçmadı. Financial Times gazetesi Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener arasında esen soğuk rüzgara işaret ederek muhalefet liderlerinin artık 'birlikte çay bile içmediğini' yazdı. 

Gazetenin Türkiye muhabiri Laura Pitel imzalı haberde muhalefet bloğunun dağılmaya başladığına dikkat çekildi. "Türkiye'de Erdoğan'la mücadele edecek muhalefet bloğu dağılıyor" başlıklı haberde 2023 seçimleri için büyük umutlar taşıyan koalisyonda çatlaklar oluştuğu ve artık dağılmamak için çaba gösterdiği kaydedildi. 

73 yaşındaki CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun anketleri dinlemeyip kendi ismini öne çıkardığını fakat İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Mansur Yavaş hamlesiyle buna karşı çıktığını aktaran gazete, "Muhalefet partileri arasında ilişkiler çok kırılgan. Teoride Erdoğan'a karşı birleşmesi gereken parti liderleri birlikte çay içmeyi bile reddediyor. İttifakın merkezindeki CHP ve İYİ Parti arasında derin ve giderek büyüyen bir strateji anlaşmazlığı var" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Financial Times'a göre, Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la görüşmeler yaparak politika belirliyor. Bu durum tıpkı HDP'ye bakanlık mevzuunda olduğu gibi İYİ Parti'de rahatsız yaratan konulardan biri oldu. İYİ Parti yönetimi, CHP-DEVA yakınlaşmasının altında Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığı için zemin hazırlamasının yattığına inanıyor. 

Altılı'nın temelini oluşturan iki parti arasındaki ayrışma, İYİ Parti'nin anketlerdeki yüzde 11'lik oy oranı nedeniyle ipleri koparma safhasına henüz gelmedi ama Akşener ve ekibi, CHP-HDP ittifakına dair tahammül sınırlarının sonuna geldi. İYİ Parti'den bir yetkili, "Biz neysek oyuz. Bir yere kadar göz yumabiliriz ama zaten çok fazla fedakarlık yaptık" diyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading